Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Nooit meer naar Duitsland of nooit meer naar België?

 

Dat betekent ook dat je er nooit meer doorheen mag reizen als je onderweg bent naar een ander land. En dát maakt het namelijk echt lastig. Want ja, als ik naar Oost-Europa wil, dan is het wel zo handig als ik Duitsland kan doorkruisen. Maar wil ik naar het zuiden, dan is reizen via België toch echt het snelst. Dus… Wat zou ik kiezen? Ik hou van Antwerpen, van Gent, van Brugge en van Brussel. Alle steden zijn stuk voor stuk prachtig. Maar Duitsland biedt me toch echt net even iets meer opties. Meer steden, meer natuur, betere wegen en meer opties naar de rest van de wereld. Ik zou ook totaal niet kunnen leven met het feit dat ik nooit meer naar Berlijn zou kunnen. En, ook niet onbelangrijk, ik kies Duitsland omdat er gewoon heel veel betaalbare vluchten vanuit Düsseldorf en Weeze vertrekken. Nooit meer naar België it is.

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒