Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Emigreren naar een ander land of voor altijd in Nederland blijven?

Let op: je mag bij beide keuzes nooit meer reizen naar het buitenland (behalve om je familie en vrienden op te zoeken).

Drama dit! Want een leven zonder reizen kan ik me echt niet voorstellen… Het ligt misschien voor de hand liggend om dan te zeggen dat ik in Nederland blijf. Je weet wel, in verband met het missen van m’n familie en vrienden. Maar ik denk dat ik toch zou kiezen om te gaan emigreren naar een groot en warm land. Werken kun je in principe overal en nieuwe mensen ontmoet je ook snel genoeg. Ik zou letterlijk gek worden als ik voor altijd in Nederland zou moeten blijven. Zeker in de koude en natte herfst- en wintermaanden. Doe mij dan maar een groot nieuw land wat op zichzelf al genoeg te bieden heeft en waar kou niet bestaat.

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒