Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd veel geld betalen voor een luxe hotelkamer of voor altijd slapen in hostels

Vroeger ging ik altijd voor budget. Liever heel erg goedkoop en eenvoudig slapen, dan dat ik ergens een fortuin voor moest uitgeven. Maar een klein beetje luxe wilde ik wel altijd. Een eigen slaapkamer met een eigen badkamer. En schoon. Meer eisen had ik niet. Maar nu ik meer geld te besteden heb, trekt iets meer luxe me toch wel, mits het waar voor m’n geld biedt. Nog steeds let ik redelijk op de kleintjes (zo goedkoop en zo luxe mogelijk heeft toch altijd mijn voorkeur), maar het hoeft niet meer een shabby hotel te zijn. Een badkamer delen is nog tot daar aan toe, maar het lijkt me niets om op een kamer te slapen met onbekenden. Mensen die snurken, mensen die het licht midden in de nacht aan doen, mensen die er eerder of later wakker zijn dan ik. Spullen die je altijd in de gaten moet houden. Nee, dank je. Tja, je haalt een Goois meisje wel uit het Gooi, maar het Gooi toch niet uit het Gooise meisje. Hoe hard ik het ook ontken, in dit geval is het helaas wel een beetje waar.

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒