En dat vind ik dus geweldig, fantastisch en ook wel een klein beetje spannend. Ik ben eerder drie maanden de hort op geweest, maar dat was om m’n afstudeeronderzoek te doen op Curaçao. Telt niet helemaal. Maar nu ga ik dus een kwart jaar richting Azië en met een beetje geluk pak ik ook even een deel van Australië mee. Je begrijpt: ik sta te stuiteren!

Onlangs schreef ik dat ik nooit voor onbepaalde tijd Nederland zou willen verlaten. Maar voor bepaalde tijd? Graag zelfs! Al jaren droom ik ervan om m’n backpack in te kunnen pakken en niet na drie weken weer terug te hoeven komen. Maar direct na m’n studie lukte niet en eenmaal aan de vaste banen, was het zo makkelijk nog niet om zolang verlof te krijgen. Dus moest de droom even in de ijskast. Maar hé, wat je invriest blijft heel lang goed, en dat is ook met dit plan het geval.

3 maanden op reis

Want nu ik voor mezelf ben begonnen, doe ik werk dat ik theoretisch gezien overal ter wereld zou kunnen doen. Ik hoef alleen maar aan mezelf toestemming te vragen of ik wel weg mag, en gelukkig blijk ik niet zo streng. Op voorwaarde dat ik wel gewoon m’n email check en m’n verplichte werkzaamheden uitvoer. Moet lukken.

Zoals je misschien ook al is opgevallen ben ik alweer een tijdje samen met m’n vriend. En om die nou drie maanden achter te laten? Dat zag ik niet zo zitten. Het is maar goed dat hij ook zo reislustig is, waardoor hij geen enkel probleem met het 3-maanden-weg-idee heeft. Zijn baas overigens ook niet. Hij heeft zoveel overuren opgebouwd dat hij, samen met de vakantiedagen die hij nog had staan, gewoon betaald verlof heeft kunnen opnemen.

3 maanden op reis

Het plan

En dus hebben we eind vorige maand onze tickets geboekt: voor nog geen 400 euro per persoon vliegen we begin februari naar Singapore (lang leve Skyscanner). Daarna ligt ons plan nog open. Een soort van. Eigenlijk hebben we al wel zo goed als de bestemmingen voor ogen: we willen beginnen op Bali, waar we allebei al geweest zijn en waar we vooral even flink in de vakantiemodus willen komen. Vanuit daar vlieg je voor een prikkie naar Melbourne of Sydney, en ja, we zijn ook eigenlijk gek als we dat niet doen. Na Australië willen we heel graag richting Vietnam, om vervolgens Japan, Taiwan en misschien Zuid-Korea (afhankelijk van de politieke situatie) aan te doen.

Het liefst voeg ik daar nog wat bestemmingen aan toe, maar als ik een beetje realistisch blijf denk ik dat ik m’n handen hier al vol aan heb in de drie maanden die we hebben. En je moet wat te wensen overhouden, hè?

Man, wat heb ik er een zin in. De winter (grotendeels) ontvluchten en terugkomen wanneer het hier in Nederland weer lente is. Ik kan niet wachten. Vooral niet op het feit dat ik dan eindelijk weer een keer bruin wordt (ik heb altijd meer dan drie weken nodig om echt een kleurtje te krijgen).

Oh, tips zijn uiteraard meer dan welkom!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒