Eerste vakantie met baby
Eerste vakantie met baby

Mijn eerste vakantie met baby: waar naartoe?

Ik moet eerlijk zeggen: mijn reisbehoefte is iets minder geworden sinds de geboorte van Kai. Hij is inmiddels zes maanden en ik vond het het eerste half jaar heerlijk om gewoon thuis te zijn. Waar de rest van Nederland niet kan wachten om het vliegtuig in te stappen, heb ik die urge nog niet. Laat mij – zeker zolang corona nog niet onder controle is – maar lekker in Europa blijven. Op vakantie gaan daarentegen, dat kan me niet snel genoeg gebeuren. Maar waar naartoe?

Nooit gedacht dat ik dit ooit zo zou hebben overigens… Als je mij een paar jaar geleden zou vragen hoe ik er in zou staan, dan had ik het hardst geroepen dat ik m’n kind overal mee naartoe zou slepen! Maar ja, door de combi corona en baby ben ik toch iets voorzichtiger geworden.

En dus blijf ik de komende maanden gewoon in eigen land. Meer dan genoeg te ontdekken hier! Het eerste weekendje weg staat gepland voor juni, maar ondertussen is het googelen naar andere kindvriendelijke plekken waar we in deze tijd terecht kunnen. Ik heb jarenlang een aversie gehad tegen kamperen, maar de laatste jaren vind ik het kneuterige juist weer z’n charme hebben. En kneuterig hoeft gelukkig allang niet meer gelijk te staan aan back to basic. Sterker nog: er zijn steeds meer campings die juist een en al luxe bieden. Maar dan wel in combinatie met de gezelligheid die een camping met zich meebrengt. Win-win, wat mij betreft.

De Leistert

Tijdens mijn zoektocht naar geschikte plekken stuitte ik op De Leistert, een 5-sterren vakantiepark met bungalows én kindercamping in Nederland (Limburg om precies te zijn). De camping biedt onder andere kampeerplaatsen waar je met eigen tent, caravan of camper terecht kunt. In coronatijd kun je je eigen privé sanitair bijboeken, zelfs met infrarood sauna. Maar ook wie geen eigen kampeeruitrusting heeft zit hier goed: er staan hier ook lodges, stacaravans en safaritenten, al dan niet met eigen sanitair (afhankelijk van het type).

Eerste vakantie met baby Eerste vakantie met baby Eerste vakantie met baby

Denk je aan een bungalowpark in Nederland, dan denk je waarschijnlijk ook al snel aan gedateerde huisjes waar je je kont niet kunt keren. Op Buitenhof de Leistert vind je echter vakantiebungalows die in authentieke Limburgse stijl zijn gebouwd of juist een heel strak design hebben. Ik vind overigens dat de term ‘bungalow’ niet helemaal de lading dekt, want het zijn in sommige gevallen gewoon volledige huizen met twee verdiepingen. De kleinste bungalow is geschikt voor vier personen, de grootste kan zelfs 18 personen kwijt. Afhankelijk van het type is de bungalow gelijkvloers of met een extra verdieping, heb je een of meerdere badkamers, is deze extra luxe uitgevoerd, met privé speeltuin, gethematiseerde kinderkamers en/of met een overdekt terras. ‘Gedateerd’ is hier absoluut niet van toepassing!

Eerste vakantie met baby Eerste vakantie met baby

Kindvriendelijk

Het park richt zich vooral op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, maar ook nieuwe ouders kunnen er prima uit de voeten. Het recreatieteam organiseert in bepaalde periodes bijvoorbeeld ook activiteiten voor de allerkleinsten (0+), waardoor wij ook even tijd voor onszelf kunnen pakken. Met z’n drieën dobberen in het overdekte subtropisch zwembad lijkt me heerlijk (en zelf van de glijbanen gaan), evenals spelen met water en zand in de roeivijver. Er is een supermarkt aanwezig voor de avonden dat we zelf koken, maar gelukkig zijn er ook meerdere restaurants en andere eetgelegenheden waar je eten kan afhalen.

Eerste vakantie met baby

Voor gezinnen met wat oudere kinderen is er nog veel meer te doen: van bowlen en beachvolley tot adventure golf of losgaan op een adventure sportveld of in de waterspeelzone buiten. Daarnaast is er een buitengolfslagbad, visvijver en een fietscrossbaan, en kun je fietsen en skelters huren. De waterspeeltuin, buitenspeeltuin met trampoline en de indoor speeljungle zorgen eveneens voor urenlang speelplezier.

Genoeg te beleven dus! En dikke pre voor mij dat wij in de categorie ‘Jonge gezinnen’ horen, want dan krijg je bij de Leistert 20% op de huursom. Eigenlijk heb ik dus geen enkele reden om níét te gaan.

samenwerking

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mijn eerste vakantie met baby: waar naartoe?

Door: Chantal Leestijd: 3 min