Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was toen ik in de trein onderweg naar Schiphol zat. Geen idee waar ik naartoe zou gaan, behalve dat het een stedentrip in Europa zou zijn. Ik vond het echt onwijs spannend, maar nog veel toffer. Nu 2,5 jaar later begon het weer te kriebelen: zal ik nog een keer een srprs.me tripje doen? En zou het een tweede keer net zo spannend zijn?

Sinds mijn eerste ervaring met srprs.me is het aanbod van de reisorganisatie behoorlijk uitgebreid. Naast de citytrip kun je nu bijvoorbeeld ook gaan backpacken of samen met een groep onbekenden op pad. En je kunt gaan roadtrippen! En die mogelijkheid trok meteen m’n aandacht. Want: nu ga je ineens met je eigen auto op pad. Is er dan überhaupt spanning te voelen als je weet dat je met eigen vertrouwde bolide weg gaat? En als je weet dat je nooit verder hoeft te rijden dan 300 kilometer? Hoe ge-‘srprs’-ed kun je dan nog worden?

⇒ Lees hier meer over het concept van srprs.me

srprs.me ervaring

De voorbereidingen

Nou, daar kwamen m’n vriend en ik al gauw achter. En ik kan je vertellen: die spanning is er nog steeds behoorlijk. Want de geheimzinnige mail met zogenaamd meer info is nog steeds heel geheimzinnig. De kraskaart is nog steeds net zo onleesbaar als wanneer je met het vliegtuig op pad gaat. De temperaturen die je doorkrijgt nog steeds zo onpraktisch, want ja: het is overal in Nederland, België en Duitsland vaak wel een beetje van hetzelfde.

Kortom: je kunt er nog steeds geen touw aan vastknopen. Met geen mogelijkheid.

Maar tegelijkertijd ben je er wel continu mee bezig. Je vertelt aan anderen natuurlijk dat je een weekendje weg gaat. De eerste vraag die je uiteraard krijgt: waar ga je (nou weer) heen? ‘Ja, geen idee’. En dat ‘geen idee’ blijft toch hangen. Want de touwtjes zomaar loslaten zit niet in mijn aard. En dus ga je speculeren: tijdens menig diner in de aanloop van onze trip stond onze mogelijke bestemming centraal. Was ik al zenuwachtig? Nee, dat niet. Maar nieuwsgierig des te meer. Dat blijft, ongeacht hoe vaak je op een verrassingsreis gaat. Dat blijkt!

srprs.me ervaring

De dag van vertrek

En dan word je wakker. Toch wel een beetje gespannen. Een week voor vertrek krijg je het weerbericht door via een persoonlijke link. Ik had zo’n vermoeden dat we naar Duitsland zouden worden gestuurd (sterker nog: ik was ervan overtuigd), maar op het moment dat we eindelijk mogen krassen en onze code op de website mochten invoeren, bleek al dat mijn gevoel weer eens helemaal verkeerd zat.

srprs.me ervaring

Bij de roadtrip krijg je overigens niet bij vertrek al je bestemming te horen: je krast eerst je rijrichting open en eenmaal daar mag je pas het laatste vakje unlocken. Voor ons was de rijrichting dus allesbehalve Duitsland: we moesten richting Luik. Je snapt wat het onderwerp van gesprek was onderweg naar België. WAAR GAAN WE HEEN? Een blik op de roadmap (want Google Maps is natuurlijk uit den boze vandaag) en eigenlijk waren we er heel snel uit: het wordt vast iets in de Belgische Ardennen. Maar nee. Eenmaal in Luik krasten we het laatste vakje open. Geen Ardennen. Niet eens in de buurt. We gaan namelijk naar: Urspelt, Luxemburg! Een totale verrassing, want laat ik eerlijk wezen, dat is toch even een plek waar nog nooit van hadden gehoord. Maar alleen maar leuk en past juist helemaal bij het concept: kom maar op met dat avontuur!

srprs.me ervaring

Ik overdrijf niet als ik daarna stuiterend in de auto zit. De spanning van vanmorgen giert m’n lijf uit en ik kan niet wachten tot we er zijn. We hebben nog een envelop over: waar slapen we precies? Mocht je in een stad terecht komen dan is de keuze nogal onverwachts, als je in Urspelt belandt is er maar een optie: naast een paar huizen en een kerkje, is er maar een hotel. Nee, een oud kasteel dat helemaal gemoderniseerd is. Een en al romantiek. Dit weekend wordt top!

Praktische informatie

Boeken:

Wil je ook een srprs.me roadtrip maken? Dat kan al vanaf €55,- per persoon! Als je vier of zeven op pad wilt ga je naar twee of drie verschillende locaties. Kan me zo voorstellen dat dat de mate van spanning alleen maar verhoogt! Met de trein gaan kan ook, als je dit bij je boeking aangeeft houden ze hier rekening mee. Je kunt ook aangeven waar je van houdt: wil je naar een stad of juist meer de natuur in? Rust of cultuur? En je maximaal aantal kilometers kun je ook doorgeven. Heb je toch nog een beetje de touwtjes zelf in handen.

srprs.me ervaring

Daarna:

Eenmaal geboekt is het aftellen, letterlijk Je krijgt een bevestigingsmail met daarin een link naar je persoonlijke pagina waar onder andere een teller staat. Een week voor vertrek vind je hier ook de weersvoorspellingen voor jouw reisdagen, zodat je weet wat je moet inpakken. Als het goed is vind je op datzelfde moment ook post in je brievenbus! Je ontvangt je kraskaart, je roadmap en een dichte envelop met daarin je hotelgegevens. Wat ik extra leuk vind: op alle post zitten handgeschreven post-its, zodat het allemaal nóg persoonlijker aan voelt.

Op de dag van vertrek kun je je kraskaart openen, de code invullen op de website en GAAN! Eenmaal in de buurt van je rijrichting kras je de code op je roadmap open, en eenmaal op je bestemming mag je kijken wat er in de envelop zit. Minimaal drie keer spannend dus! En wat er daarna gebeurt? Dat is helemaal aan jou. Just go with the flow.

srprs.me giftcard

Reis cadeau geven?

Ook leuk: geef iemand anders een verrassingsreis cadeau! De srprs.me giftcard is al verkrijgbaar vanaf €20,00, maar kun je laten oplopen tot welk bedrag dan ook (bijvoorbeeld €123,45). Je kunt een persoonlijke boodschap doorgeven, zodat het helemaal een gepersonaliseerd cadeau wordt. De giftcard is twee jaar geldig en voor elk type trip te besteden.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒