Vliegen. Het is me wat. Urenlang zit je opgesloten in een kleine ruimte, weet je niet waar je je benen moet laten en vaak krijg je het eten met geen mogelijkheid weg. Tja, het is dat het je zo snel op de plek van bestemming brengt, maar ik vind vliegen dus echt niet leuk. En toen kwam het moment dat ik op de volgende feitjes stuitte. Lees en huiver!

Website Reddit vroeg onlangs 27 Amerikaanse piloten en stewardessen naar hun meest donkere geheimen van de vliegindustrie. Nou, die zijn er genoeg, zo blijkt:

1. ZUURSTOFMASKERS

Vanaf het moment dat de zuurstofmaskers in een noodsituatie naar beneden vallen, heb je slechts 15 minuten aan zuurstof. Gelukkig kan de piloot in die tijd het vliegtuig wel op lagere hoogte brengen zodat je gewoon kunt blijven ademen.

2. ELEKTRONISCHE APPARATEN

Je elektronische apparaten uitzetten is totaal nutteloos. Ze zullen het vliegtuig echt niet laten neerstorten. Piloten kunnen alleen wel een storing krijgen als meer dan honderd telefoons een signaal proberen op te pikken.

3. ONWEER

Blijkbaar worden vliegtuigen heel vaak geraakt door de bliksem.

4. INGECHECKTE BAGAGE

Je moet blij zijn als je koffer heelhuids de bagageband haalt. Als er ‘fragile’ op staat, dan wordt er harder mee gegooid. Als er ’this side up’ op staat, dan gaat die kant geheid naar beneden. Er moet zoveel bagage mee in een vliegtuig en de medewerkers hebben maar kort de tijd om dat voor elkaar te krijgen: het mĆ³Ć©t passen. One way or another…

5. KOPTELEFOONS

De koptelefoons die je krijgt – netjes opgerold en verpakt in plastic – zijn niet nieuw. Ze worden na gebruik gewoon schoongemaakt en daarna weer gerecycled!

6. HYGIƋNE

Krijg je een deken en kussen tijdens de vlucht? Die zijn dus niet nieuw en al helemaal niet schoon. Ze worden na een vlucht gewoon opnieuw gevouwen en teruggestopt in de bakken boven. Oh, en het schijnt dat er op elk tafeltje wel een restje babypoep ligt. Leg dus nooit eten direct op je tafeltje, want ook dit wordt nooit schoongemaakt.

7. ORGANEN

Tijdens de meeste vluchten vliegen er ook menselijke resten mee.

8. ASBAKKEN

Waarom er nog steeds asbakken in de toiletten te vinden zijn? Als men dan toch rookt – ook al is het verboden – dan liever daar je as deponeren dan in de prullenbak.

9. PILOTEN 1

Piloten hebben heel veel rechten als de vliegtuigdeuren eenmaal gesloten zijn: ze mogen passagiers weigeren (als ze moeilijk doen), ze mogen mensen arresteren en zelfs boetes uitschrijven.

10. PILOTEN 2

De helft van de piloten slaapt tijdens de vlucht en een derde van hen wordt wakker met het aanblik dat hun co-piloot ook slaapt.

11. PILOTEN 3

Tijdens een vlucht krijgen piloten altijd ander eten dan de ander. Delen is verboden. De reden? Mocht er een van hen voedselvergiftiging oplopen, dan kan de ander gewoon doorvliegen!

12. WATER 1

Drink in het vliegtuig nooit water dat niet uit een flesje komt! Waarom? De uitgang van het toilet Ć©n de plek waar het water wordt aangevuld liggen ongeveer naast elkaar. Soms worden ze allemaal tegelijk bediend.

13. WATER 2

Het drinkwater dat wordt gebruik bij het maken van koffie en thee zou eigenlijk niet gebruikt mogen worden. Het schijnt dat de tanks nooit worden schoongemaakt. In veel gevallen is het zelfs zo dat de binnenkant groen uitslaat…

Oef.


Wil je nog meer feiten weten? Lees hier meer!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’