Er zijn steden die je gezien móét hebben, en er zijn steden die leuk zijn om te bezoeken als je toch in de buurt bent. Salzburg is zo’n stad van de tweede categorie. Deze Oostenrijkse plek is fantastisch mooi – en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst –  maar eerlijk is eerlijk, na een dagje rondwandelen heb je het meeste wel gezien. Benieuwd wat de stad zo prachtig maakt?

Salzburg kan het beste omschreven worden aan de hand van foto’s, en dat is dan ook precies wat ik nu ga doen.

Klik voor een grotere versie van de binnenstad.

Vanaf één van de bruggen heb je én een prachtig uitzicht over de rivier de Salzach en de mooie binnenstad van Salzburg. Deze stad staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Schwarzstrasse, één van de winkelstraten in de stad, met zowel de bekende ketens (H&M, ZARA) als lokale boetiekjes. Zeer gezellig, maar ook ERG druk!

Schattige winkelstraat die uitkomt op een pittoresk kerkje.

De bekende Dom van Salzburg!

En het bijbehorende plein.

Gezellige kraampjes.

Goh, wie zou hier zijn geboren? Locatie: de grote winkelstraat!

Weer een andere kerk.

Maar het mooiste van de stad ligt op een iets hoger niveau, letterlijk. Wanneer je Salzburg bezoekt, sla dan alsjeblieft niet de Festung Hohensalzburg over. Je kunt lopend naar boven, maar voor de luiaards onder ons (zoals ik) kun je gelukkig ook de kabelbaan nemen. De vesting zelf is al erg de moeite waard, maar het uitzicht is nog velen malen mooier.

Salzburg is absoluut een mooie stad, maar met één bezoek heb je het ook wel weer gezien.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒