Wie me een beetje kent, weet dat ik nogal een kluns ben. Dat ik regelmatig – zeg maar gerust dagelijks – domme acties heb of denk: Chantal, seriously? Om er vervolgens maar gewoon heel hard om te lachen. Want ja, zo ben ik nou eenmaal, óók op reis. Ruim twee jaar geleden deelde ik al een aantal voorbeelden, maar geloof mij, er zijn inmiddels weer genoeg andere gênante reisbloopers bij gekomen.

PORTEMONNEE IN RUIMBAGAGE

Zo’n moment dat je denkt: ‘fuck my life‘. Maar echt. De avond voor ik vanuit Bangkok naar Cambodja zou vliegen had ik mijn portemonnee verstopt in mijn backpack, omdat ik deze niet nodig zou hebben die avond. Het zal geen verrassing voor je zijn als ik zeg dat deze daar nog steeds in zat toen ik mijn tas incheckte, ik had ‘m namelijk nog steeds niet nodig gehad. Eenmaal bij de douane kwam het besef: shit, shit, SHIT! Alles, maar dan ook alles zat erin. Pinpas, creditcard, contant geld, rijbewijs… Ik heb nog nooit zo opgefokt in een vliegtuig gezeten. Man, wat een stress. Wonder boven wonder zat ‘ie bij aankomst bij de bagageband nog gewoon op de plek waar ik ‘m had achter gelaten, maar toch. Die fout maak ik nooit meer. Hoop ik.

genante reisbloopers

PINPAS KWIJT

Nog zo’n hoogtepunt in m’n leven, een paar dagen na bovenstaand gebeuren. Volgens mij heb ik dit nog nooit aan iemand verteld, simpelweg omdat het zo gênant is. Ik wilde in Phnom Penh geld pinnen, bij zo’n mobiele pinautomaat die wel wat weg heeft van een telefooncel. Pas insteken, pincode intoetsen en wachten op het geld. Maar dat geld kwam niet. En mijn pas ook niet. Paniek. Natuurlijk gelijk proberen te bellen met het noodnummer dat op het apparaat was geplakt. Als ik die middag naar het hoofdkantoor van de bank zou komen (godzijdank in dezelfde stad), kon ik ‘m daar ophalen. Uiteraard meteen naar de bank gegaan, 1,5 uur in de rij gewacht en dan horen dat ‘ie niet was gebracht. Dan zou ‘ie morgen komen, werd me beloofd. Ik natuurlijk een klein beetje uit het lood geslagen, want a) ik reisde alleen en b) ik had geen enkel geld meer. Tot ik op het briljante idee kwam dat ik ook met m’n creditcard moest kunnen pinnen. Op naar een nieuwe pinautomaat. Ik pakte m’n portemonnee, wilde mijn creditcard pakken en zie daar ineens: mijn verdwenen pinpas. Was ‘ie dus helemaal niet ingeslikt, ik was alleen zo gefocust op het geld dat ik niet doorhad dat ik  het pasje onbewust gewoon al netjes had opgeborgen. Serieus, hoe dom kan je zijn?

genante reisbloopers

VERKEERD ETEN

Ik heb nogal de neiging om menukaarten verkeerd te lezen. Althans, ik lees ze wel goed, ik begrijp alleen vaak niet zo goed wat er staat. In Nederland kom ik er vaak nog mee weg om gewoon stiekem te googelen wat bepaalde termen betekenen, in het buitenland is er niet altijd Wi-Fi voorradig. En dus krijg ik regelmatig iets voorgeschoteld dat ik, op z’n zachtst gezegd, niet helemaal had verwacht. Zoals die ene keer dat ik dacht een soort biefstuk te hebben besteld, maar ineens stukken bot met heel veel vet mocht verorberen. Zo jammer hè, ik ben dan ook ALTIJD jaloers op mijn tafelgenoot die wél normaal eten krijgt.

genante reisbloopers

WATERTEKORT

Toen ik in Jordanië was en Petra bezocht, wilde ik graag nog even doorlopen naar het beroemde klooster. Het was nog vrij vroeg (dus niet bloedheet) en ik had geen idee hoe ver het was. Goed, dat bleek dus zo’n uur naar boven lopen en klimmen. En wat ik had ik mee? Helemaal niets. Geen hoofdbescherming, geen goede schoenen en geen water. En dat laatste is zó dom als het opeens meer dan 40 graden is. Gelukkig vond ik bijna bovenaan de top nog wel een verkoopster die een fles water voor een godsvermogen verkocht, maar ik was natuurlijk te gierig om er meer dan een te kopen. En te dom om te bedenken dat de tocht naar beneden niet veel korter of koeler zou zijn. Eenmaal terug was ik knalrood, flink oververhit en vooral uitgedroogd. En wat koop ik? Een blikje cola.

genante reisbloopers

Ben benieuwd wat mijn volgende actie zal gaan worden.

Wat is jouw meest gênante reisblooper ooit geweest?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒