goedkoopste steden

I ā™„ stedentrips! Maar helaas vallen die reisjes altijd toch net even wat duurder uit dan je van tevoren inschat. De bezienswaardigheden kosten geld, eten kost geld, vervoer in de stad kost geld, shoppen kost geld… Nu is de ene stad de ander (gelukkig) niet en verschilt het uitgegeven budget per plek ook weer. Wil je weten wat in verhouding de goedkoopste steden zijn?

Elk jaar neemt Post Office Travel Money 25 toeristische steden onder de loep, waarbij ze uitzoeken waar je het meest waar voor je geld krijgt. Ze kijken dan onder meer naar hotelkamers, excursies, maaltijden en drankjes. Verrassend genoeg is de nummer 1 van vorig jaar (Riga, Letland) een aantal plaatsen gezakt op de ranglijst, maar is een meer populaire stad als nieuwe winnaar uit de bus gekomen.

DE 25 GOEDKOOPSTE STEDEN

1. Boedapest, Hongarije

2. Vilnius, Litouwen

3. Warschau, Polen

4. Riga, Letland

5. Lissabon, Portugal

6. Dubrovnik, Kroatiƫ

7. Praag, Tsjechiƫ

8. Tallinn, Estland

9. Istanbul, Turkije

10. Belfast, Ierland

11. Edinburgh, Schotland

12. Berlijn, Duitsland

13. Wenen, Oostenrijk

14. Dublin, Ierland

15. Barcelona, Spanje

16. Parijs, Frankrijk

17. Londen, Engeland

18. Brugge, Belgiƫ

19. Amsterdam, Nederland

20. Rome, Italiƫ

21. Chicago, Verenigde Staten

22. Stockholm, Zweden

23. Kopenhagen, Denemarken

24. Boston, Verenigde Staten

25. New York, Verenigde Staten

Om goedkoop uit te zijn moet je dus naar Oost-Europa! In Budapest ben je voor twee volle dagen ā‚¬158,- per persoon kwijt (inclusief overnachting). Daarna volgt Vilnius, waar je op ā‚¬164,- p.p. moet rekenen. Op de derde plek staat de hoofdstad van Polen, Warschau. Hier geef je in twee dagen zo’n ā‚¬177,- per persoon uit. Op vallend is dat de prijzen in Berlijn, Praag en Lissabon het afgelopen jaar zijn gedaald, terwijl je in Wenen, Boston, Riga en Stockholm juist een stuk duurder uit bent.

De duurste Europese bestemmingen vind je trouwens in ScandinaviĆ«: je moet flink sparen voor een weekendje Stockholm (ā‚¬492,-) en Kopenhagen (ā‚¬515,-).

Ben jij het eens met deze lijst? Was jij in Kopenhagen bijvoorbeeld ook zo duur uit?

Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’