Lekker en goed eten is een must bij elke reis. Voor mij in ieder geval wel! En het liefst vermijd ik het betalen van de hoofdprijs. Ik houd ervan om gewoon op pad te gaan en wel te zien waar ik eindig qua eten, wat nou inlezen? Soms zorgt dat voor een teleurstelling, soms niet. In Dublin had ik geluk en stuitte ik op de drie restaurants die ik je van harte kan aanbevelen. Ze voldoen allemaal aan het credo: lekker, goedkoop Ć©n vooral ook leuk!Ā 

ONTBIJT: LE PETIT PARISIEN

De naam van deze eetplek zegt het al: even lijkt het alsof je in Parijs bent. De buitenkant doet Frans aan, de inrichting doet Frans aan en het servies doet Frans aan. En het eten is heerlijk. De blueberry pancakes zijn verrukkelijk! Je hebt je portie suiker voor de dag gelijk meer dan binnen, en geloof mij, als je je bord helemaal leeg eet hoef je de eerste paar uur niets meer te eten.

Adres: 17 Wicklow Street, Dublin 2
Website

LUNCH: QUEEN OF TARTS

Of je nou daadwerkelijk een goede lunch naar binnen wilt werken of eigenlijk meer zin hebt in een taartje, dan ben je bij Queen of Tarts op de goede plek. Het water loopt je letterlijk in de mond als je de toonbank vol vers gebakken cakes ziet, maar ook de lunch zelf mag er prima zijn. Wat een heerlijkheid in deze knusse patisserie!

Adres: Cows Ln, Dame St, Dublin 2
Website

DINER: KNIGHTSBRIDGE BAR

Beeld je een redelijk grote bar in, met zo’n tien beeldschermen en die tot de nok toe gevuld is met voetballiefhebbers wanneer Liverpool FC speelt. De sfeer is er uitgelaten en gezellig, en gelukkig is er een aparte plek waar liefhebbers van eten kunnen plaatsnemen. Bestel een echte Ierse beef stew en geniet van de ambiance die de plek met zich mee brengt, want die zijn beiden fantastisch!

Adres: 23-25 Bachelor’s Walk, O’Connell Bridge
Website

Beeld: Eigen materiaal, Mylivingnutrion.com
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’