Wil je het liefst de goedkoopste vliegtickets die er maar zijn? Natuurlijk! Als je er maar even de tijd voor neemt kun je die online best wel vinden. Het enige wat je hoeft te doen is te vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Tijdrovend, maar gelukkig zijn er tegenwoordig websites die je daar een handje bij helpen.

SKYSCANNER

Skyscanner.nl is een zoekmachine die vluchten en de daarbij behorende vliegtickets vindt naar de bestemmingen die jij invult. Ze vergelijken alle grote luchtvaartmaatschappijen van verschillende Nederlandse websites en je boekt ook via die externe website. Groot voordeel: je kunt ook op beste vluchttijden zoeken en je heen- en terugreis apart aanklikken.

SKYPICKER

Skypicker.com is ook een zoekmachine waarbij je kunt boeken via de ticketaanbieder zelf. Wanneer je op homepage landt zie je direct een overzicht van de goedkoopste vliegtickets op dat moment, ongeacht de bestemming en de luchthaven van vertrek. Op het moment dat ik keek waren er tientallen tickets te vinden voor ā‚¬17,00 vanaf Maastricht. Maar je kunt ook veel specifieker zoeken (op datum, luchthaven van vertrek en/of aankomst bijvoorbeeld). Ze focussen zich op low-cost airlines en hebben naar eigen zeggen een gigantische database aan goedkope vluchten. Het nadeel van deze zoekmachine is dat je alleen op bestemmingen in en rond Europa kunt zoeken.

MOMONDO

Momondo.nlĀ is vergeleken met de twee bovenstaande opties een beetje een vreemde eend in de bijt: naast dat het vluchten, hotels Ć©n autoverhuurbedrijven vergelijkt, biedt het ook nog eens stedengidsen aan die door de gebruikers zelf zijn geschreven. Originele tips van mensen die er al eerder zijn geweest dus. Leuk! Momondo zoekt in meer dan 700 (!) reiswebsites naar de goedkoopste (en duurste) tickets naar de door jou gekozen bestemming. Neem even je tijd; het laden van de prijzen duurt even!

DE TEST

Het basisprincipe van deze drie websites is eigenlijk hetzelfde. Maar bieden ze allemaal dezelfde prijzen aan? Een kleine proef op de som leverde het volgende op:

Ik testte: Een retour van Maastricht naar Milaan van 9 t/m 11 april 2013.

Skyscanner
Skypicker
Momondo

Conclusie: Vreemd! Skypicker is gespecialiseerd in bestemmingen binnen Europa, maar blijkt hier veruit de duurste te zijn van de drie. Skyscanner en Momundo bieden precies dezelfde prijzen aan.

Daarnaast testte ik: Een retour van Amsterdam Schiphol naar Berlijn Tegel van 28 t/m 30 juni 2013.

Skyscanner
Skypicker
Momondo

Conclusie: Vreemd genoeg weet Skypicker maar 1 optie te geven voor de gekozen datum en dan ook nog eens bijna vier keer zo duur dan Skyscanner en Momundo! Het scheelt bij de twee laatstgenoemden in dit geval maar ā‚¬2,-, maar Momundo biedt de goedkoopste tickets aan.

Na deze twee voorbeelden ben ik totaal geen fan van Skypicker, tenminste, niet als het om specifiek gericht zoeken gaat. De aanbiedingen die ze op de homepage hebben staan zijn wel erg leuk wanneer je nog geen bestemming in je hoofd hebt en het je niet zoveel uitmaakt wanneer je vertrekt. Skyscanner en Momundo liggen daarentegen wƩl heel dichtbij elkaar qua aanbod Ʃn prijzen!

Het loont dus om meerdere zoekmachinewebsites te gebruiken; het bespaart veel tijd door niet zelf te hoeven zoeken door allerlei websites Ć©n de initiatieven zelf weergeven soms wisselende bedragen! Het scheelt het dan misschien maar een paar euro, elke cent die je bespaart is wel weer mooi meegenomen, toch?

Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’