Wil je binnenkort een vliegreis boeken naar je volgende bestemming, maar wil je zeker weten dat je de goedkoopste prijs betaalt? Besef je dan ten eerste dat de tickets op de website van een luchtvaartmaatschappij zelf lang niet altijd de voordeligste optie zijn. Hoe je er dan achterkomt waar je het beste uit bent? Door vooral veel te vergelijken. Hoeft niet veel tijd te kosten, want goedkope vliegtickets vinden hebben deze vier websites gelukkig heel goed onder de knie.

Goedkope vliegtickets vinden

Laat ik gelijk beginnen met de belangrijkste tip: het is eigenlijk standaard dat al deze vier websites weer andere resultaten geven. Het verschilt ook per keer welk platform de goedkoopste tickets vindt. Zorg dus dat je ze alle vier telkens gebruikt, zodat je uiteindelijk de beste keuze kan maken in het boeken van je vliegreis.

1. Skyscanner

Mocht je Skyscanner nog niet kennen (ik kan het me haast niet voorstellen): deze website scant allerlei verschillende boekingwebsites op het aanbod wat zij te bieden hebben voor jouw voorkeuren. Je kunt hierbij aangeven of je alleen directe vluchten wilt zien, maar ook de tijdspanne waarin je wil vertrekken en arriveren en zelfs met welke maatschappij(en) je wel zou willen vliegen. In de resultaten zelf kun je kiezen of je eerst de aanbevolen opties wil bekijken (deze bieden over het algemeen de beste prijs-/kwaliteitsverhouding qua vluchtduur), of dat je liever de laagste prijzen of snelste vlucht ziet.

Het grote voordeel hier is dat het je geen cent meer kost als je via hen een keuze maakt: je wordt namelijk altijd doorverwezen naar een externe boekingspartij. Een tip: lees altijd wel reviews van die desbetreffende website, want lang niet elke partij is even goed qua klantenservice.

ā‡’ www.skyscanner.nl

Goedkope vliegtickets vinden: Skyscanner

Goedkope vliegtickets vinden: Skyscanner


2. Momondo

Momondo is eenzelfde soort website als Skyscanner. Ook hier geef je aan waar je heen wilt, wanneer en met hoeveel personen. De resultaten worden weergegeven op basis van goedkoopste prijs eerst, snelste vlucht en beste optie. Want de goedkoopste prijs is lang niet altijd de fijnste vlucht (denk: een overstap van 10 uur). Net als bovenstaande website is dit een reiszoekmachine die allerlei prijzen voor vluchten (maar ook hotels en autohuurdeals) met elkaar vergelijkt. Net zo gratis, en je wordt net zo doorgestuurd naar een externe boekingspartij.

ā‡’ www.momondo.nl

Goedkope vliegtickets vinden: Momondo

Goedkope vliegtickets vinden: Momondo


3. Tix.nl

In tegenstelling tot Skyscanner en Momondo, boek je bij Tix.nl juist direct. Tix.nl selecteert nog steeds allerlei opties voor jouw keuze. Je kunt hier zelfs vergelijken op kwaliteit, stiptheid en milieuvriendelijkheid van maatschappijen. In de resultaten zie je gelijk de prijs, vertrek- en aankomsttijden, aantal stops en hoe lang je onderweg bent. In eerste instantie krijg je de aanbevolen mogelijkheid te zien, maar je kunt ook filteren op bijvoorbeeld de laagste prijs en reisduur. Het platform vergelijkt de prijzen van ruim 1.000 airlines.

ā‡’ www.tix.nl

Goedkope vliegtickets vinden: Tix

Goedkope vliegtickets vinden: Tix

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’