Budgetverantwoord op vakantie gaan, betekent ook goed kijken aan welk hotel je je welverdiende geld uitgeeft. Welke hotels zijn betaalbaar én hebben een goed prijs-/kwaliteitsverhouding? Het Ibis Budget Antwerpen Centraal is er zo eentje.

Hotels in Antwerpen zijn er genoeg. Maar als je geld wilt besparen terwijl je wel goed wil slapen, ga dan hierheen: vanaf €47,- per kamer per nacht kun je namelijk al in Ibis Budget Antwerpen Centraal terecht. En daar krijg je heel wat meer voor terug dan wanneer je in een even duur hostel zou slapen.

Het hotelgebouw

De receptie

De kamer

Het bed

Superhandig: je hoeft niet uit bed te stappen als je het licht uit wil doen!

De wastafelhoek

Het toilet

De gigantisch hoge deur naar de douche

De douche

De TV en zithoek

Het hotel staat er al even (voorheen was het een Etap Hotel), maar heet pas sinds kort Ibis Budget. Accor (waar Ibis onder valt) verandert sinds kort bijna al haar hotelnamen: zo worden de Etap Hotels allemaal een Ibis Budget en de All Season Hotels worden Ibis Style. De ‘gewone’ Ibis Hotels blijven gewoon zo heten. De drie type hotels variëren in luxe, comfort en inrichting. Zoals de naam al aangeeft zijn de Ibis Budget hotels gericht op mensen die hun geld graag besteden aan meer dingen dan alleen een hotel.

De pluspunten op een rij:

 • Fijne locatie: direct achter het centraal station
 • Modern, nieuw en strak interieur
 • Grote kamer
 • De wastafel, douche en het toilet hebben allemaal een aparte plek
 • Gratis Wifi
 • Stevig matras
 • Specifieke niet-roken en wel-roken verdiepingen
 • Kinderen onder de 12 jaar verblijven gratis op de kamer van hun ouders
 • 24-uurs receptie
 • Tussen 22.00 en 7.00 uur word je geacht stil te zijn, dus een rustige nacht is gegarandeerd (bij ons was dat in ieder geval wel het geval!)
 • Parkeren kan direct onder het hotel (wel tegen betaling)
 • Je kunt er met 1, 2 of 3 personen per kamer terecht

Maar wat mij nog het meest blij maakte was het uitgebreide all-you-can-eat ontbijt. Schransen tot je er bij neervalt (maar let op: dit kost wel €7,50 extra)! Denk aan yoghurt, veel soorten broodjes, zoet en hartig beleg en lekker sapjes (wel uit een automaat). Ben je te laat voor je ochtendmaal of heb je ’s nachts nog zin in iets lekkers, in de lobby vind je een automaat met drinken en snacks, Voor hondeneigenaren ook goed nieuws: je mag je hond meenemen!

Iets minder waren de kussens (heel dun) dus vraag bij de receptie om twee extra exemplaren of neem gewoon je vertrouwde hoofdsteun van thuis mee! Klein minpuntje dus, maar bij zo’n goedkoop hotel mag je ook niet de luxe van een vijfsterrenlocatie verwachten.

Dit hotelketen is wat mij betreft zeker een goede slaapplek voor als een goedkoop en goed weekendje weg wilt naar welke stad dan ook, want de Ibis Budget hotels hebben locaties over de hele wereld. Een aanrader!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒