fbpx
klein curacao
klein curacao

Curaçao: Klein Curaçao

Het is de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. En dat terwijl er – op een oude vuurtoren en wat aangespoelde wrakken na – niets is te vinden. Klein Curaçao, een eilandje van drie vierkante meter groot en op zo’n 10 kilometer afstand van zijn grote broer. It’s paradise. 

Als je de boottocht eenmaal hebt overleefd. Met een beetje pech staat er wat wind en dan is de zee net even te wild voor de gemiddelde maag (neem dus pilletjes mee). Ik ging met de Mermaid, een boot die er ongeveer twee uur over doet. Het kost een flinke duit (zo’n $100), maar daar krijg je wel een 0pen bar inclusief frisdrank en sap en een barbecue voor terug én kun je gebruik maken van de toiletten, de zoetwater douche, snorkels en ligbedjes. Geloof mij, het is elke zuurverdiende euro meer dan waard. Waarom? KIJK DAN NAAR DAT WATER:

En naar de rest:

De boot vertrekt 3x per week om 6.45 uur. Vroeg opstaan dus, maar het uitzicht vanaf de haven maakt alles goed.

Misselijk!

Ja, het is duur. En nee, misselijk zijn is niet leuk. Maar echt, ik raad deze magische plek aan iedereen aan. Klein Curaçao heeft iets. Eigenlijk heeft het niets, maar daardoor is het er zo bijzonder. De vergane glorie is een prachtig contrast met het spierwitte strand en de kraakheldere zee. En mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben verliefd op dat water.

Delen?

.

Gratis ebook

9 Comments

  1. Ahh ik heb ook foto’s van mijn zusje gezien, dus wel wat ‘herkenningspunten’ hier en daar :’) maar pfoe, nu wil ik er zelf ook heen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.