fbpx

Marokko roadtrip: Agadir

Agadir. Regelmatig hangen de Nederlandse bushokjes vol met aanbiedingen om goedkoop richting deze Marokkaanse kustplaats af te reizen. Het is een prima plek om je roadtrip hier te starten en te eindigen, maar is het ook de moeite waard om hier langer te blijven dan een paar uur?

Tsja, ik kan er natuurlijk omheen draaien, maar Agadir is simpelweg geen bestemming die je gezien móet hebben. Het is een badplaats, en voor een relaxte zon-, zee-, strandvakantie is dit een prima plek. Maar eigenlijk kun je deze stad heel goed overslaan wanneer je naar dit land afreist om het echte Marokko te leren kennen.

Het enige echte hoogtepunt van Agadir is het grote strandoppervlak en de bijbehorende boulevard, maar voor de rest valt het heel erg tegen. Zo vind je langs het strand bijvoorbeeld geen tot weinig lokale eetgelegenheden, maar een KFC en een MacDonalds. I’m just saying. Er is hier maar weinig oud en authentiek Marokkaans te vinden. Op zich is dat niet zo gek, als je bedenkt dat de stad in 1960 bijna helemaal verwoest werd door twee aardbevingen en de daaropvolgende vloedgolven en branden. Alleen het oude verdedigingswerk (kasba) bovenop de berg, de oude bioscoop en de moskee hebben het overleefd. En laat dat nou net bezienswaardigheden zijn die je ook prima in andere steden en dorpen kunt aanschouwen.

Het is zeker geen straf om hier een paar dagen te relaxen, maar als je maar tien dagen hebt om het land te leren kennen én je wilt daadwerkelijk wat zien van Marokko, dan raad ik je sterk af om hier lang te verblijven. Dus pak de bus of neem een taxi, op naar de volgende stop van de roadtrip!

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Marokko roadtrip: Agadir

Door: Chantal Leestijd: 1 min