Agadir. Regelmatig hangen de Nederlandse bushokjes vol met aanbiedingen om goedkoop richting deze Marokkaanse kustplaats af te reizen. Het is een prima plek om je roadtrip hier te starten en te eindigen, maar is het ook de moeite waard om hier langer te blijven dan een paar uur?

Tsja, ik kan er natuurlijk omheen draaien, maar Agadir is simpelweg geen bestemming die je gezien mĆ³et hebben. Het is een badplaats, en voor een relaxte zon-, zee-, strandvakantie is dit een prima plek. Maar eigenlijk kun je deze stad heel goed overslaan wanneer je naar dit land afreist om het echte Marokko te leren kennen.

Het enige echte hoogtepunt van Agadir is het grote strandoppervlak en de bijbehorende boulevard, maar voor de rest valt het heel erg tegen. Zo vind je langs het strand bijvoorbeeld geen tot weinig lokale eetgelegenheden, maar een KFC en een MacDonalds. I’m just saying. Er is hier maar weinig oud en authentiek Marokkaans te vinden. Op zich is dat niet zo gek, als je bedenkt dat de stad in 1960 bijna helemaal verwoest werd door twee aardbevingen en de daaropvolgende vloedgolven en branden. Alleen het oude verdedigingswerk (kasba) bovenop de berg, de oude bioscoop en de moskee hebben het overleefd. En laat dat nou net bezienswaardigheden zijn die je ook prima in andere steden en dorpen kunt aanschouwen.

Het is zeker geen straf om hier een paar dagen te relaxen, maar als je maar tien dagen hebt om het land te leren kennen Ć©n je wilt daadwerkelijk wat zien van Marokko, dan raad ik je sterk af om hier lang te verblijven. Dus pak de bus of neem een taxi, op naar de volgende stop van de roadtrip!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’