Ik vind het heerlijk om buitenshuis te slapen. Mits het een fijne slaapplek is tenminste. Ik heb de afgelopen jaren veel verblijven van binnen gezien, en gezien mijn vaak beperkte budget was niet elke plek even bijzonder of überhaupt prettig te noemen. Gelukkig zijn er ook een aantal hotels, appartementen en andere accommodaties geweest die ik anderen heel graag aanraad!

In willekeurige volgorde:

1. COZY WAYAN SUETA B&B, BALI

Een aanrader voor iedereen die naar Bali afreist en graag even wil ontsnappen aan de toeristische massa. Bij Cozy Wayan Sueta B&B slaap je in het gastenverblijf van een Balinees gezin, te midden van rijstvelden en andere prachtige natuur (zie ook mijn blogpost hierover!).

2. IBIS, WAAR OOK TER WERELD

Ik sliep in de budgetversie in Antwerpen en in een ‘gewoon’ Ibis Hotel op Java. Het grote voordeel van dit keten is dat het op veel plekken ter wereld te vinden is en ze ook in elk land op dezelfde manier worden ingericht. Je weet dus precies wat je kunt verwachten, en dat is soms heel erg fijn.

3. LUXOR, LAS VEGAS

Slapen in een van de beroemde hotels op The Strip van Las Vegas. Het was stiekem altijd al een droom geweest. En toen ik daadwerkelijk daar was, kon het ook niet anders dan dat ik daar tenminste een nacht zou doorbrengen. Vriendlief had een sterke voorkeur voor het Luxor, en voor we het wisten boekten we een kamer via Booking.com. Wat een geweldig hotel (maar ja, dat zijn ze bijna allemaal op die straat). Je zou denken dat we een godsvermogen kwijt waren, maar dat viel heel erg mee. Lees hier meer!

4. LIVINGSTONE JAN THIEL, CURAÇAO

Je eigen appartement dat van alle gemakken is voorzien. Met een beetje mazzel uitzicht op zee. Het zwembad letterlijk voor de deur.  Het strand, de supermarkt en diverse restaurants op vijf minuten loopafstand. Ik vond het Livingstone Jan Thiel resort echt een paradijsje op zich. Niets hoefde, alles mocht. Perfect voor als je met meerdere mensen op reis bent of als je een beetje op de kleintjes wilt letten (zelf koken scheelt een hoop!).

5. CONVENTO DO ESPINHEIRO HOTEL & SPA, PORTUGAL

Het voordeel van werken in de reisbranche, is dat je af en toe op zakenreis gaat en dan vrijwel altijd in mooie hotels slaapt. Zo ook in Évora, Portugal. Onbetaalbaar, maar echt adembenemend. Geweldig luxe en moderne kamers, terwijl de rest van het hotel erg historisch aan doet. Mocht je ooit in de buurt zijn en wat euro’s over hebben, ga hier dan echt heen. Ik ben er nog geen 24 uur geweest, maar ik wilde er eigenlijk nooit meer weg. Wow.

Waar zou jij nog wel een keer willen slapen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒