Heb jij dat wel eens gehad? Dat je je vliegticket ging boeken en dat je per ongeluk de verkeerde data hebt ingevuld of dat je een spelfout hebt gemaakt bij je naam? Dan weet je dat dit je een hoop geld kan gaan kosten. Zonde! Om erachter te komen waarom dit zo is zocht ik contact met SchipholTickets.nl. En uiteraard deel ik mijn nieuw opgedane kennis graag met je!

Waarschijnlijk is dit wel bij je bekend: de meeste goedkope vliegtickets hebben erg strenge voorwaarden. Een van deze bepalingen is bijvoorbeeld het niet of nauwelijks kunnen wijzigen van de reisdata. Daarnaast is het aanpassen van een naam ook vaak erg lastig.

Als het al mogelijk is om je vliegtickets te wijzigen, dan kun je er vanuit gaan dat het behoorlijk wat extra kosten met zich meebrengt. Deze kosten bestaan (meestal) uit twee delen: een tariefsverschil en wijzigingskosten.

KACHING!

Vaak is er een tariefverschil tussen het door jou geboekte vliegticket en de nieuwe prijs van het vliegticket (= huidige verkoopprijs). Wanneer je de data wilt wijzigen moet je dit verschil dus bijbetalen. Dit kan variĆ«ren van een paar tientjes tot honderden euro’s! Daarnaast hanteren vaak zowel de luchtvaartmaatschappij als de desbetreffende reisorganisaties ook nog wijzigingskosten. Deze kosten dekken de administratieve handelingen die zij moeten doen en kunnen oplopen tot een bedrag met twee nullen.

Het moraal van dit verhaal? Boek je vliegtickets niet als je haast hebt en controleer alles dubbel voordat je op bevestigen drukt!

Heb jij hier wel eens mee te maken gehad?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’