NEXT TRIP: nietsdoen in Kaapverdië

Mijn jaar is niet compleet zonder een trip eind november/begin december richting de zon. Het hoeft niet lang te zijn, een week is genoeg. Even bijkomen van het drukke jaar, even ontsnappen aan het slechte weer en even weg van de donkere dagen. Je raadt het al: dat is in 2014 niet anders. Na een week lang geveld te zijn door een buikgriep, kijk ik des te meer uit naar mijn aankomende vakantie. Kaapverdië, here I come!

WAAROM KAAPVERDIË?

Heel simpel. Het voldoet namelijk aan mijn vijf voorwaarden:

  • Geschikt voor een week
  • Niet te lang vliegen (6 uur)
  • Zonnig en warm in onze wintermaanden (25 graden)
  • Er is meer dan genoeg strand
  • Het is betaalbaar (waarover later meer)

WAT GA IK DOEN?

Helemaal niets. Althans, dat is het plan. Behalve liggen in de zon en heel veel eten. Ik zit namelijk voor het eerst in m’n leven (ultra) all inclusive in een behoorlijk luxe resort op het eiland Sal. Waar vroeger geen enkele haar op m’n hoofd aan zoiets zou denken, ben ik nu vooral heel erg benieuwd of dit gaat bevallen. Who knows, straks verander ik nog in het stereotype Nederlander die van dit soort vakanties houdt. Met buiktasje en hawaii-shirt en al (niet dus).

Maar ik heb het ‘nietsdoen’-plan al een paar jaar in m’n hoofd, en tot nu toe is dat nog geen een keer gelukt. Want ik, ik kan niet zo goed stil zitten. Ik heb begrepen dat Kaapverdië prachtig is qua stranden en natuur, maar dat er weinig grote bezienswaardigheden of leuke hotspots zijn. Gelukkig maar, want als ik ook maar het kleinste vermoeden heb dat er iets is dat ik eigenlijk niet wil missen, dan krijg ik dat niet uit m’n hoofd. Dan móét ik het zien, doen of uitproberen.  Can’t wait.

Voor nu geniet vooral van de foto’s die anderen hebben gemaakt:

Kaapverdië

Kaapverdië

Ben jij al eens in Kaapverdië geweest? Zo ja, wat zijn jouw aanraders?

♥ Volg Reisdoc.nl ook via Facebook, Instagram, Twitter of Bloglovin!


 

BLIJF OP DE HOOGTE:

   


Gratis e-book


20 thoughts on “NEXT TRIP: nietsdoen in Kaapverdië

  1. Voor je volgende verjaardag krijg je een heuptasje!! Nee geniet ervan lieve. Niets mis mee, zo’n vakantie. Ik heb het een keer in Egypte gedaan en hoewel ik toen alsnog bijna alle dagen op stap was, vond ik het concept dikke prima en heb ik genoten!

  2. Zo herkenbaar! Het niks willen missen, ik lig niet lekker op m’n strandbedje als ik maar enigszins het idee heb dat er ook iets te zien / doen valt inderdaad! Dus heel fijn dat dat in Kaapverdië waarschijnlijk niet het geval is. Heel veel plezier en relaxse!

  3. Zie dit toevallig op Bloglovin. Heb hetzelfde idee, al ben ik stiekem toch aan het kijken of ik nog wat ga rondreizen. Vlucht van 200 euro geboekt naar Boa Vista. Ga zondag weg, moet nog wel even verblijf etc. uitzoeken. Denk aan appartement Airbnb…

  4. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe het is bevallen! Ik ben nu op zoek naar een vakantie voor in het voorjaar, maar het mag niet te duur zijn en ik wil wel zon. Toch twijfel ik over Kaapverdië, omdat er inderdaad geen echte hotspots zijn, en ik ben ook niet zo van de all inclusive vakanties. Toch ben ik erg benieuwd hoe het jou bevallen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *