Staat er nog een vakantie gepland? Lucky you! Grote kans dat je dan wel wat boeken meeneemt of je ereader vol gaat zetten met een aantal exemplaren. En wat is er leuker om op reis over reizen te lezen? De afgelopen maanden zijn er een aantal hele toffe nieuwe reisboeken verschenen: ik zette de vijf leukste titels voor je op een rij.

Nieuwe reisboeken

1. On a roadtrip

Gek van roadtrips? Dan wil je dit reisboek zeker in je boekenkast of op je salontafel hebben! ‘On a roadtrip‘ is een samenwerking van autoverhuurder Sunny Cars en uitgeverij Mo’Media. Hoewel er commercieel bedrijf aan gekoppeld is, hoef je allesbehalve bang te zijn voor een reclame-overload. Dit boek, geschreven door Alexandra Gossink en Luc Hoornaert, is puur en alleen gefocust op zes roadtrips die je in Zuid-Europa kunt maken. Mocht je deze zomer richting Frankrijk, ItaliĆ«, Spanje, Portugal, Kreta of SiciliĆ« vertrekken, dan zit je helemaal gebakken. En anders is het een ideaal boek om je volgende roadtrip uit te stippelen. On a roadtrip staat vol tips en tricks over autoroutes in deze zes landen, inclusief hotel- en restaurantaanraders, plekken waar je echt moet stoppen en dat ene adres voor die goede wijnboer. Ik krijg gelijk zin om weer in de auto te stappen!

Prijs: ā‚¬ 19,99
Waar te koop: Bol.com


Nieuwe reisboeken

2. Staycation

En deze tip ik niet alleen omdat yours truly er ook een kleine bijdrage aan heeft gegeven (zie pagina 169)! Soms vergeten we immers wel eens dat Nederland Ć³Ć³k fantastisch is. Dat je niet per se de halve aardkloot over hoeft te vliegen om in een paradijsje te belanden. StaycationĀ laat je gelijk weer trots op ons kikkerlandje zijn: Anne de Buck (je weet wel, van Your Little Black Book) geeft honderden tips voor weekendjes weg in de leuke steden die Nederland en BelgiĆ« rijk zijn – onder meer Rotterdam, Gent en Groningen -, maar ook om te overnachten aan het water of midden in de natuur. Met ruim 600 hotspots durf ik toch wel te garanderen dat er sowieso wat voor je bij zit. Het boek bevat daarnaast ook nog eens 36 bucketlist-tips: samen met 35 andere influencers deel ik mijn favoriete must do activiteit in Nederland.

Prijs: ā‚¬ 20,-
Waar te koop: Bol.com


Nieuwe reisboeken

3. Pinnen in Mongoliƫ

Pinnen in MongoliĆ«Ā is een boek dat je nieuwe bijbel wordt als je voor het eerst (alleen) op reis gaat. Liesbeth Rasker geeft je antwoord op vragen die je dan ongetwijfeld gaat hebben: wat moet je in godesnaam allemaal inpakken? Hoe zorg dat je zonder problemen van de ene naar de plek komt? En wat nou als je het echt vreselijk blijkt te vinden om op reis te zijn? Het reisboek staat vol met tips, adviezen en do’s en don’ts, en is het perfecte voorbeeld dat bewijst dat reizen echt voor iedereen is, ongeacht je achtergrond en leeftijd. Of je nu gaat backpacken in AustraliĆ« of daadwerkelijk moet pinnen in MongoliĆ«, met dit boek als leidraad komt het Ć©cht goed.

Prijs: ā‚¬ 17,50
Waar te koop: Bol.com


Nieuwe reisboeken

4. Reizen volgens Hannema

Een paar jaar geleden was ik zelf al razend enthousiast over haar eerste boek Miss Yellow Hair, Hello. De schrijfstijl van Iris Hannema is er een die je niet meer vergeet en als je je beseft dat ze al meer dan tien jaar op reis is, dan kun je niet anders dan heel veel respect voor haar hebben. Want als iemand weet hoe het is om weg te zijn, dan is zij het wel. In Reizen volgens Hannema

Prijs: ā‚¬ 19,99
Waar te koop: Bol.com


Nieuwe reisboeken

5. Thuisblijven is duurder

Een boek dat perfect past bij mij en m’n blog: in Thuisblijven is duurder zet Jelmer de Boer uiteen hoe je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt om Ć©cht goedkope vliegtickets te boeken. Vergeet Easyjet en Ryanair, want met zijn strategieĆ«n lig je voortaan altijd voor een prikkie op het strand (terwijl je nu misschien een behoorlijk bedrag hebt moeten spenderen aan je ticket). Door uit te leggen hoe de luchtvaartindustrie in elkaar zit, begrijp je meteen hoe ticketprijzen worden berekend en dagelijks veranderen. Informatie en heel praktisch dus, terwijl je nooit hoeft in te leveren op luxe en comfort. Om wat voorbeelden te geven: hij vloog voor ā‚¬409 naar Hawaii, en kon voor ā‚¬529 retour naar zowel Barcelona, Bangkok, Seoul als Tokyo. Ik bedoel maar. Als er iemand weet hoe je zoveel mogelijk waar voor je (vlieg)geld krijgt, dan is Jelmer het wel.

Prijs: ā‚¬ 30,00
Waar te koop: Bol.com

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’