North Face Base Camp Duffel Bag

Over anderhalve week zit ik in het vliegtuig richting Bangkok en begin ik aan mijn drie weken durende backpacktrip door Thailand en Cambodja. Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe backpack voor deze reis: een die vooral heel praktisch is, niet stervensduur én als het even kan ook nog een beetje mooi voor het oog. Found it! 

North Face Base Camp Duffel Bag

Ik ben namelijk verliefd geworden op deze zwarte The North Face Base Camp Duffel Bag. Hoewel hij niet heel groot oogt, past er in deze maat (M) toch echt zo’n 72 liter aan spullen. Nou ga ik never nooit zoveel meenemen, maar het is fijn dat ik weet dat sowieso altijd alles zal passen en er ruimte is om nog dingen van daar mee terug te nemen. Dat is alvast pluspunt een. Dit zijn de andere:

  • Hij is geheel waterdicht. De tas is gemaakt van 100% nylon, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je bij een regenbui te laat bent om je regenhoes op te zoeken. Die heb je namelijk helemaal niet nodig bij dit pareltje;
  • Hij kan door vrijwel iedereen als backpack gebruikt worden door middel van de verstelbare banden;
  • Je kunt ‘m ook gewoon als (grote) weekendtas meenemen: naast banden voor je rug, zitten er op de tas ook twee handvatten die je aan elkaar bevestigd met klittenband. Ook handig om alle banden in een keer bij elkaar te brengen als ‘ie het ruim van het vliegtuig in gaat;
  • De opening zit niet – zoals bij een normale backpack – bovenop, maar aan de brede zijkant. Gewoon met een grote ritssluiting, waardoor je niet eerst alles eruit hoeft te halen voor je eindelijk je bikini hebt gevonden;
  • Je kunt het als een nadeel zien, maar ik vind het een groot voordeel: deze reistas heeft maar een extra vakje (met rits). Voor de rest heb je een groot vak waar je alles in kunt dumpen leggen. Voor mij heel fijn, zo raak ik – in mijn eigen logica – niets kwijt;
  • Neem je veel minder mee dan het maximum aantal liters? Je hoeft niet bang te zijn dat je tas er dan heel kolossaal uitziet. De backpack is zo gemaakt dat ‘ie meevormt. Je kunt ‘m door de compressieriem als het ware ‘indrukken’ en de vorm de geven die jij wilt;
  • Wel een nadeel ten opzichte van ‘normale’ backpacks: je kunt ‘m niet bevestigen aan je heupen. Het gewicht zal dus altijd op je rug hangen. Wat OK is als je niet te veel bagage hebt of niet lang hoeft te lopen, maar bij een lange trekking zou ik wel voor een andere optie kiezen.
  • Gebruik je de tas een tijdje niet? Dan stop je ‘m in het bijgeleverde tasje: kun je ‘m mooi opbergen zonder dat het al te veel ruimte inneemt;
  • Voor een goede backpack ben je al gauw een behoorlijk bedrag kwijt. Dat valt hier reuze mee! Deze tas is verkrijgbaar vanaf € 100 voor 42 liter. Voor een tientje meer krijg je 30 liter extra. Voor 72 liter betaal je dus € 110;
  • Mocht je ‘m liever in een echt kleurtje willen hebben, dan kan dat trouwens ook. Ze verkopen ‘m onder meer in het groen, paars, rood, geel, blauw.

North Face Base Camp Duffel Bag

North Face Base Camp Duffel Bag

North Face Base Camp Duffel Bag

North Face Base Camp Duffel Bag

North Face Base Camp Duffel Bag

North Face Base Camp Duffel Bag

KOPEN?

Ik heb de reistas via de webshop Outdoorsupply.nl, waar ze onder meer een groot aanbod aan backpacks en The North Face spullen hebben! Bovenstaand pareltje kost €110,-. Ook is de tas verkrijgbaar in de maten S (42 liter) en L (90 liter).

 

Deze review bevat een product die door een merk of bedrijf is opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒