Als je een stedentrip boekt, ga je er stiekem toch echt wel vanuit dat het mooi weer is. Of in ieder geval droog. Niets is immers vervelender dan een stad te moeten ontdekken wanneer het regent. Althans, in de meeste gevallen dan! De volgende infographic laat je namelijk zien welke opties je hebt als je de pech hebt dat het met bakken uit de lucht komt in Londen, Parijs, Berlijn, Rome of Madrid.

Eerlijk is eerlijk: de kans is altijd aanwezig dat het kan regenen tijdens je stedentrip. Oké, in de zomer is de zon natuurlijk vaker aanwezig dan in de winter. Maar ik vermijd de Europese metropolen liever tijdens het hoogseizoen: niet alleen is het veel te druk, aak is het ook veel te heet. Doe mij maar het voor- of najaar!

Wat je dan precies kunt doen? Meer dan alleen winkelen, zo blijkt! En nog leuke dingen ook. Had je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om te gaan indoor golfen in Londen of naar de wassen beelden van Parijs te gaan? Ga in Berlijn de verlaten kraakpanden af, bijvoorbeeld in Friedrichshain. Bekijk de botten in het Romaanse Cripta Capuccini of ga naar San Miguel, de overdekte food markt van Madrid. Kom maar op met die regen (eh, grapje natuurlijk)!

Aantal regendagen per jaar

Parijs: 111,5 dagen

Londen: 109,6 dagen

Berlijn: 106,3 dagen

Madrid: 95 dagen

Rome: 73,9 dagen

Shocking: Parijs heeft gewoon meer regendagen dan Londen!

Wat te doen in Londen als het regent?

Regen tijdens je stedentrip

Wat te doen in Parijs als het regent?

Regen tijdens je stedentrip

Wat te doen in Berlijn als het regent?

Regen tijdens je stedentrip

Wat te doen in Rome als het regent?

Regen tijdens je stedentrip

Wat te doen in Madrid als het regent?

Regen tijdens je stedentrip

Bron: Wimdu

Is jouw stedentrip wel eens helemaal verregend? Wat heb jij toen gedaan om de tijd te vullen?

LEES MEER OVER:

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí