Een tijdje geleden startte ik op mijn Facebook-pagina met een nieuwe rubriek: zondag dilemmadag. De naam sprak eigenlijk voor zich: iedere zondag plaatste ik een nieuw reisdilemma. Ik kreeg veel hier enthousiaste reacties op, met vooral uiteenlopende meningen. En toen bedacht ik me iets. Ik heb zelf eigenlijk nooit antwoord gegeven. Wat zou ik kiezen als het echt, écht moet? Nou, dat lees je hier.  

1. ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Makkie: zon, zon, ZON! Ik heb niets met de winter en kan ook totaal niet skiën. Toen ik een paar jaar terug in de overdekte skihal in Bottrop was deed ik een poging om te snowboarden, maar dat resulteerde in het volgende: ik gebruikte mijn board als slee en ging gewoon zittend de ‘piste’ af. Dat was ook niet zo’n succes overigens.

2. VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Ik ben het gelukkigst wanneer ik in de buurt van de zee ben. Ik kan urenlang lopen over het strand, vind hier de zonsondergangen het mooist en ben gek op varen; laat mij maar gewoon de auto pakken als ik het binnenland wil zien!

3. EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Thais en Japans, love it!

4. WEG MET VRIENDINNEN / WEG MET PARTNER

Deze vond ik zó lastig! Ik was – zeker vroeger – niet altijd een even makkelijke metgezel, maar inmiddels heb ik reispartners gevonden met wie het altijd goed gaat. Ik heb altijd de tijd van m’n leven als ik met m’n besties ga, maar als ik echt moet kiezen kies ik toch voor m’n vriend. Hij is degene met wie ik het liefst nieuwe plekken ontdek en met wie ik het liefst oude herinneringen wil ophalen. En als hij er niet is, dan wil ik hem het als eerst en het liefst gelijk vertellen wat ik heb allemaal heb meegemaakt.

5. ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Deze zomer wordt een combinatie van beiden, maar normaal gesproken ben ik een fervent voorstander van de actieve variant. Als ik een dag niets doe verveel ik me kapot en ik vind het zó zonde als ik ergens ben en ik niet daadwerkelijk ontdek wat het te bieden heeft.

6. AZIË / AFRIKA

Ik vond Marokko en Gambia prachtig, maar mijn hart ligt in dit geval toch echt in Azië!

7. BARCELONA / ROME

Twee van mijn absolute favoriete steden in Europa, maar ik moet toch voor Barcelona gaan. Al is het alleen maar omdat er hier ook strand is!

8. HOTEL / CAMPING

Een jaar geleden had ik dit nóóit geroepen en ik moet nog ontdekken of ik het ook echt zo leuk vind, maar ik moet eerlijk zeggen dat het idee van een camping me nu wel erg aanstaat. Lekker in de buitenlucht, niemand kijkt je raar aan als je een keer ’thuis’ blijft en heerlijk kneuterig. Ik ben benieuwd of ik dat in augustus nog roep. To be continued.

9. CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Een stedentrip biedt alles wat ik me maar kan wensen: cultuur, lekker eten en vaak ook strand en natuur! Ik zou gek worden als ik alleen maar in de natuur zou verblijven, ik denk dat ik me heel snel zou vervelen.

10. WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Een wereldreis maken lijkt me echt prachtig, maar ik zou die reis toch in meerdere keren willen opdelen. Het is toch veel leuker om je elke keer weer te verheugen op een nieuwe trip?

11. NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Ik schaam me een klein beetje voor dit antwoord, want ik heb de liefste vrienden die ik me maar kan wensen en zou ze voor geen goud willen missen. Maar een leven zonder reizen? Onmogelijk! Ze zeggen toch dat je overal ter wereld weer nieuwe vrienden maakt…?

12. WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Vliegen brengt je overal ter wereld, maar eerlijk is eerlijk: ik vind er echt helemaal niets aan. Eng vind ik het totaal niet, maar ik haat het om zo lang stil te moeten zitten naast mensen die ik niet ken. En laat ik vooral niet beginnen over dat smerige vliegtuigvoedsel. Laat mij maar lekker in een auto zitten of rijden en naar buiten kijken. Heerlijk!

13. BACKPACKEN / CRUISEN

Heel simpel: nog nooit gedaan en ik ben zó benieuwd of dat cruisen iets voor mij is. Op dit moment kan ik best leven met het idee dat ik op een groot schip door langs de Cariben zou varen!

14. ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Vervoer en de eerste nacht regel ik (bijna) altijd, maar de rest zie ik wel als ik er ben. Ik wil á la minute kunnen beslissen wat ik wil doen. Daar is het vakantie voor toch?

15. ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

Mijn reis door het zuidwesten van Amerika was een van mijn leukste ooit. Laat mij maar duizenden kilometers afleggen in een paar weken tijd: ik zie het liefst zoveel mogelijk!

Voel je vrij om de stellingen over te nemen en deze op je eigen blog te plaatsen (mits met bronvermelding naar Reisdoc.nl) óf laat je antwoorden hieronder achter. Ik ben razend benieuwd naar wat jij zou kiezen…!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒