Na precies drie jaar vond ik het tijd voor wat verandering en maakt de rubriek ‘Achter de reisschermen’ plaats voor een nieuwe. Vanaf nu zal ik nog steeds elke maand een persoonlijke update plaatsen, maar dan in de vorm van mijn reisfavorieten! Komt ‘ie:

Favoriete reisherinnering

In april stond er Ć©Ć©n trip op de planning, en wat voor Ć©Ć©n! Ik vloog voor 1,5 week naar Barcelona, waar ik de stad weer opnieuw ontdekte, maar waar ik vooral werkte, at en waar ik iets te veel wijn en sangria naar binnen goot. Ik blijf het zo’n geweldige stad vinden! Dit keer was ik er met Suzanne en we hadden op een gegeven moment elke dag een vast ritueel: ’s ochtends rustig wakker worden en thuis ontbijten, gemiddeld een half uurtje lopen naar onze coworking van de dag, ongeveer vier uurtjes werken aan PR-cursus.nl en daarna uitgebreid lunchen en iets leuks doen. Om vervolgens aan het einde van de dag ’thuis’ nog even wat te werken en daarna weer lekker te gaan eten. We gingen nog mee op een fietstour, lagen een middag in het park en zagen ook flink wat mooie uitzichten. Tien dagen keihard genieten. Suzanne heeft overigens een hele leuke video gemaakt die goed samenvat hoe onze 10 dagen daar eruit zagen (en check ook de Barcelona-highlight op m’n Instagram):

(Laad de video hierboven niet? Bekijk ‘m dan hier!)

Favoriete tool op reis

Sinds ik ondernemer ben, heb ik vrijwel nooit meer echt vakantie. Bepaalde werkzaamheden gaan vrijwel altijd door. Je hoeft echter allesbehalve medelijden met me te hebben, want juist daardoor kan ik zo vaak weg! En ik vind m’n werk heel erg leuk, dus ik vind het stiekem ook wel lekker om af en toe even achter m’n laptop te kruipen. Maar wat ik niet meer wil, is elke keer op m’n hotelbed of -bureau moeten zitten. In Barcelona mochten we het concept van Get Croissant uitproberen: een soort One Fit-achtige constructie, maar dan voor cowerkplekken overal ter wereld. Je betaalt voor een x aantal uur per maand een verschillend bedrag per bestemming: in Barcelona kun je bijvoorbeeld 10 uur per maand werken bij alle aangesloten plekken voor slechts ā‚¬19. Superleuk, want zo kun je elke dag afwisselen en kom je dus elke dag ergens anders. Wij kozen er bewust voor om steeds in een andere wijk te gaan zitten, zodat we de stad op die manier ook beter leerden kennen tijdens onze wandeling er naartoe. En nog leuker: je zit daadwerkelijk tussen de locals te werken!

Reisfavorieten april 2019

Dus mocht je veel op reis werken, dan is het zeker de moeite waard om het concept van Get Croissant eens uit te proberen. Je mag het een week kosteloos testen: mocht je het niks vinden dan stop je gewoon weer, en anders kun je het daarna per maand opzeggen. Voor elke bestemming gelden andere tarieven. Welke bestemmingen er tussen zitten? Om maar wat voorbeelden te noemen: Amsterdam, New York, Lissabon, Mexico City, Parijs, Tel Aviv en Toronto. Uitbreidingen naar andere landen volgen!

Favoriete travel gear

Ik heb ze wel vaker getipt, maar ik was in Barcelona weer zo blij met m’n setje packing cubes. Deze tasjes zijn ideaal om je kleding handig op te bergen in je koffer, maar ook in de kledingkast in je kamer. Wij hadden een gigantische kastenwand, maar weinig hangers om kleding op te hangen en planken die net te hoog waren om goed iets van een stapel te pakken. Als je alles in je packing cube kan laten zitten, kun je in een keer de tas pakken en rustig bedenken wat je vandaag nou weer aantrekt. En dat zonder dat alles van de plank dondert. Love it.

Backpack inpakken

Favoriete restaurant/gerecht

Vast geen verrassing na m’n Barcelona-avontuur: het is een restaurant met tapasssss! Paella is niets voor mij, maar kleine hapjes des te meer. Ik kon elke dag weer genieten van al die heerlijkheden op m’n bord en in m’n buik. Neem een ding van me aan: we hebben heel veel verschillende eetplekken geprobeerd. Maar de winnaar is by far Bar VelĆ³dromo in de wijk L’Eixample. Denk aan tapas die je kent (hallo Patatas Bravas en Iberico hammetjes), maar ook heel veel pareltjes waar je nog nooit van hebt gehoord, laat staan geproefd. Wat een feest was dit. En betaalbaar! Je eet en drinkt je bord rond voor zo’n ā‚¬25 per persoon. Inmiddels komen er ook wat andere toeristen, maar het grootste gedeelte is toch echt local. Dikke aanrader!

Reisfavorieten april 2019
Reisfavorieten april 2019

Favoriete momenten thuis

Ik heb van afgelopen maand niet een heel specifiek favoriet moment thuis. Het is vooral de zon die elke keer een glimlach op m’n gezicht toverde. Van slome ochtenden met koffie in mijn achtertuin en lunchen in de tuin van kantoor tot aan fietsen over de hei en uitgebreide borrelsessies met Pasen. Kom maar door met de zomer! Oh, en met Koningsdag gewoon de hele dag bijkletsen en films kijken met een vriendin was overigens ook een topper.

Reisfavorieten april 2019
Reisfavorieten april 2019

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’