Vervoer

Zo bespaar je voortaan veel tijd én geld bij het boeken van je volgende reisroute

Reisroute boeken

Sta je op het punt om een reis ergens in Europa te maken, en ben je aan het uitzoeken hoe je het makkelijkst van A naar B komt? Dat kan een behoorlijke klus zijn. Deze tip gaat je veel tijd (én geld) besparen!

Stel je wil een reis boeken van Utrecht naar Parijs. Dan heb je behoorlijk wat opties om uit te kiezen. Je kan met je eigen auto, de bus, de trein en met het vliegtuig gaan. En dan zijn er ook nog een meerdere maatschappijen die je per bus of vliegtuig die kant op kunnen brengen. Een hele hoop uitzoekwerk dus.

Dat kost veel tijd, en kan je ook nog eens te veel geld kosten. De kans is namelijk vrij groot dat je niet van alle opties op de hoogte bent, en je de goedkoopste reisroute dus zomaar over het hoofd ziet. Zonde! Hoe handig zou het zijn als je vanaf nu in één oogopslag op een presenteerblaadje krijgt welke mogelijkheden er allemaal zijn? Hoe lang elke reisroute duurt? En wat de bijbehorende prijs (en dus de goedkoopste optie) is?

Reisroute boeken
Reisroute boeken
Reisroute boeken

Meet Omio: bus, trein en vliegtuig

Gelukkig zijn daar tegenwoordig hele handige websites voor. Plan je volgende reis bijvoorbeeld via Omio (voorheen bekend als GoEuro). Hier zie je in één zoekopdracht alle beschikbare reismogelijkheden naar bestemmingen in heel Europa. Treinen, bussen én vluchten. En je ziet gelijk de bijbehorende prijzen en hoe lang je onderweg bent om van A naar B te komen. Omio zorgt er zelfs voor dat je vanaf de luchthaven makkelijk naar het centrum van je bestemming komt: je hoeft alleen maar een luchthaventransfer toe te voegen. Maar eerlijk is eerlijk: dat laatste is lekker makkelijk, maar niet altijd de goedkoopste optie.

Goed om te weten: je boekt op de website van Omio, maar niet bij Omio zelf. Alle reisgegevens gaan naar de daadwerkelijke aanbieder van het ticket. Omio fungeert dus als een tussenpartij en ontvangt commissies over de uiteindelijke boekingen. Er staat altijd duidelijk vermeld met wie je reist. Na betaling ontvang je de tickets direct in je inbox. Ken je een organisatie niet? Zoek dan recensies op om te kijken of het een bedrijf is waar je je geld aan toe wil vertrouwen.

Voorbeeld van een reis

Een voorbeeld: ik wil binnenkort een weekje naar München, vertrekkend vanuit Utrecht. Mijn zoekopdracht laat zien dat ik zowel met de trein, de bus als het vliegtuig kan gaan.

Omio

Goedkoopste optie is de bus (slechts 12 euro), waarbij ik direct in Utrecht kan opstappen. Ik ben dan wel 17 uur onderweg omdat ik in Frankfurt moet overstappen. Met 8 uur op de teller is de trein een stuk sneller, maar ook gelijk een stuk duurder: een ticket kost maar liefst 208 euro! Vliegen duurt slechts 1,5 uur en kost me nog geen 150 euro voor een retour. Aan jou de keus. Ga je voor goedkoop en milieuvriendelijk, maar langere reistijd (bus)? Of voor een veel kortere reisduur, maar een duurdere prijs en minder milieuvriendelijk (vliegtuig)? Voor mij valt de trein in ieder geval af, want heel duur en ook een behoorlijk lange reistijd.

Extra tips

  • Boek als het even kan met PayPal of je creditcard (raad ik aan voor elke online boeking op welke website dan ook). Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan ben je verzekerd.
  • Je krijgt bij Omio overigens alleen de opties op je scherm voor de plek van waar je vertrekt of van de dichtstbijzijnde luchthaven. Bij vertrek uit Utrecht laat de website bijvoorbeeld niet zien hoeveel de trein naar Schiphol kost (maar voor dat daar heb je gelukkig NS.nl voor) of dat er ook internationale bussen vanaf Amsterdam vertrekken.
  • Mocht je redelijk in de buurt van de hoofdstad wonen: doe dan nog een extra zoekopdracht. Er vertrekken namelijk meer busmaatschappijen vanuit Amsterdam dan vanuit welke andere stad in Nederland dan ook.

Meer weten? Klik hier alle opties en beschikbaarheid >>

Website: www.omio.nl

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒