Februari voelde 100x beter dan januari. De eerste maand van het jaar was niet mijn beste, en gelukkig waren de afgelopen 28 dagen dan ook een groot contrast.  Ik genoot van de vele zonuren die we kregen, van lekker eten, leuke dingen doen, het feit dat mijn business buddy weer terug in het land én het smeden van nieuwe (reis)plannen!

Ik ga het deze maand iets anders doen dan normaal. Enerzijds als een soort try-out (laat me vooral weten of je deze opzet wat vindt) en anderzijds omdat ik simpelweg te weinig foto’s heb gemaakt. Gevalletje: ik was meer in het moment dan met het moment bezig, en dat zie ik eigenlijk vooral als een positief iets. Anyway, here we go!

Je kunt vanaf nu gelijk scrollen naar dat deel waar je meer over wilt weten. Misschien wil je alleen iets weten over mijn reizen, misschien wil je wel weten wat en waar ik heb gegeten maar boeit mijn werk je verder totaal niet. Dus: een inhoudsopgave! Met duidelijke peilers: reizen, werk, eten, random highlights en andere dingen die ik wil delen. Mocht je overigens wél alles willen zien, dan kun je gewoon verder lezen.

Reizen

Het voelt bijna bizar dat ik er dit jaar nog geen trip op heb zitten, maar ik probeer mezelf er altijd aan te herinneren dat ik sowieso al veel vaker dan de gemiddelde mens de grens over mag. Oftewel: ik moet niet zeuren. En ik geniet tegenwoordig gelukkig ook veel meer van thuis zijn. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus zijn er flink wat reisplannen gesmeed de afgelopen weken. Zo ga ik in maart voor de allereerste keer in m’n leven op wintersport naar Frankrijk, vertrek ik twee weken later voor een paar dagen naar Wales en staan in april ook alweer twee trips op de planning. HEEL. VEEL. ZIN IN.

Werk

Ik was de eerste paar dagen van februari nog niet helemaal fit, maar gelukkig ging het in het weekend wel weer beter. En dus dacht ik: ik ga wat werk inhalen. Het voordeel van een paar dagen ziek in bed liggen betekent (in mijn geval) ook: een hoop nieuwe inspiratie en vooral veel zin om weer aan de slag te gaan.

Daarnaast bezocht ik het SocialToday Event van Frankwatching, het grootste marketingplatform van Nederland. Suzanne en ik bloggen inmiddels alweer een tijdje voor ze en tijdens deze dag kreeg ik weer een nieuwe dosis inspiratie over social media.

Nog een belangrijke highlight, die zowel onder werk als privé valt: mijn business partner Suzanne is weer terug na vier maanden Azië! Man, wat heb ik naar haar terugkomst uitgekeken. De dag dat we elkaar weer voor het eerst zagen, ging ons gesprek ongeveer zo: hoe was het, hoe is het en daarna gooiden we 600 nieuwe ideeën op tafel. En de rest van de middag ging het dus alleen nog maar over werk. Zoveel zin om weer verder te gaan knallen met PR-cursus.nl.

Over Frankwatching gesproken: ook gaf ik, samen met Suzanne, mijn eerste webinar ooit! Superleuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar.

Ook gaven we dezelfde week weer een PR-workshop én deden we een online Q&A voor de members van The Goaldiggers Club. We’re back <3

Misschien was het je al opgevallen, maar in alle stilte heb ik een nieuwe lay-out online gezet. Bied me net even wat meer mogelijkheden aan de achterkant en vond het na drie jaar wel eens tijd voor een frisse look. Benieuwd wat je er van vindt!

Eten

En ook deze maand heb ik behoorlijk vaak buiten de deur gegeten, maar heb ik maar een paar keer foto’s gemaakt:

Ik nam een maandagmiddag vrij en ging lunchen en uitgebreid bijkletsen met Lisette en Roëll bij Karibu in Utrecht. Aanrader (zowel het gezelschap als de plek)!

Ik kreeg dit fijne eten voorgeschoteld bij een event van China Southern Airlines en Guangzhou. Tijdens de avond werden we bijgepraat over de stad én de mogelijkheden om met deze airline een stopover te maken onderweg naar o.a. Zuid-Oost Azië.

Ik ben groot fan van uitjes geven als cadeau wanneer iemand jarig is. Hetzelfde geldt voor het krijgen: geef mij liever iets te doen dan spullen. Ik had nog een high tea te goed van Mandy en dus reisden we beiden af naar Kasteel Woerden. Totale random plek, maar wel echt een aanrader.

En ook dit mag in de krant: ik heb meerdere keren gekookt deze maand.

Daily life

Totale random foto, maar ik maakte ‘m toen ik onderweg was naar de sportschool. Het was een van de eerste mooie dagen van de maand en ik geniet zó intens van de zon.

Dat weer betekent ook: zin om heel veel buiten te zijn. En dus liepen Thijs en ik een groot rondje om Naarden-Vesting. Blijft een mooie plek.

Nieuw voornemen: als het mooi weer is en ik ‘moet’ naar kantoor, dan ga ik voortaan op de fiets. Voor een deel dan: ik rijd dan naar Hilversum en stap daar op de trein. Scheelt amper tijd, maar wel geld én ik fiets elke ochtend over de hei.

En dat is ALTIJD een feestje. Zo blij dat ik hier afgelopen jaar ben komen wonen. Dit is nu (zo goed als) mijn achtertuin. Kijk nou <3

Andere dingen die ik wil delen

Hier ben ik zó blij mee: ik heb eindelijk wat eigen promomateriaal voor Reisdoc.nl. Ik bestelde bij GoCustomized een canvas tas, sweater en t-shirt met m’n logo, en ben héél blij met het resultaat. Voor wie GoCustomized niet kent: via deze website kun je van alles bestellen met je eigen opdruk: bijvoorbeeld een telefoonhoesje met foto, maar ook kleding, notitieboeken en mokken. De kwaliteit is echt heel goed: zo is mijn canvas tas van zwaar dik materiaal en is m’n logo er echt ín gedrukt, in plaats van erop.

Wie van roadtrips houdt moet echt even dit artikel lezen. Samen met een aantal andere reisbloggers deel ik mijn favoriete route, en dat betekent dus een post vol nieuwe inspiratie!

Dat was ‘m weer! Nogmaals: ben heel benieuwd hoe je deze opzet vindt. Voor herhaling vatbaar of gaat je voorkeur toch uit naar de oude manier?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒