Nou, het reisseizoen is weer begonnen hoor! Na een paar maanden Nederland waren de kriebels weer behoorlijk aanwezig en mocht ik in maart twee keer de grens over. Zo ging ik voor het eerst in m’n leven skiën en ontdekte ik een deel van Wales (onder meer door middel van canyoning). Eng? Jep. Maar angsten zijn er om te overwonnen worden, toch?

Reizen

Deze maand stonden er twee tripjes op de planning. Ik reisde voor Reisdoc.nl eerst af naar Frankrijk, naar Valmorel en Courchevel om precies te zijn, om daar voor de allereerste keer in m’n leven mee te maken hoe het is om op wintersport te gaan. Ik kan je vertellen: ik ben verpest voor het leven.

Ik reisde dit keer met Lisette en Kimber!

Het appartement waar we in verbleven was serieus een van de mooiste accommodaties die ik in tijden heb gezien. We sliepen in Six Senses Residences Courchevel, in een appartement dat groter is dan mijn eigen huis. Met bedden waar je ‘u’ tegen zegt, een gigantische woon- en eetkamer en balkon, een koelkast met champagne en met ook nog eens een grote algemene wellness en lounge. Mocht je een keer niet willen slapen op een doorgezakte bank, dan is dit zeker een plek waar je voor wilt sparen! Ik bedoel, champagne drinken op je balkon (zie hoofdfoto), daar zeg je toch geen nee tegen?

Er viel overigens heel veel sneeuw op onze eerste dag daar. Onderweg zagen we amper besneeuwde bergtoppen, maar dichter we bij Courchevel (en hoger) werd het witter en witter. En na deze sneeuwbui al helemaal!

Ideaal voor een toffe sneeuwschoenwandeling! Waar je normaal gesproken zo’n 30 centimeter in de sneeuw zou zakken, bleven we nu juist netjes óp de sneeuw staan. Aanrader voor als je een keer iets anders wilt dan skiën of boarden!

En toen was het bijna tijd voor m’n eerste skiles. Vond dat dus best spannend.

Kreeg vooraf de tip dat een glas alcohol helpt tegen de zenuwen. Heb het getest, maar ik denk dat ik twee glazen nodig had.

Dit was tijdens de eerste les, waar ik vooral heel goed heb laten zien dat ik van pizza houd. Na de derde les kon ik gelukkig de blauwe piste af!

Ook op het programma: sleeën. Ik was alleen na twee bochten al vier keer uit dat ding geslingerd, en dus besloot ik maar terug omhoog te lopen. Niet mijn ding.

Wel mijn ding: kaas! Dit was in Valmorel, waar de tarieven een stuk lager liggen dan in Courchevel en de sfeer net even wat gemoedelijker is. Een must om te eten als je gaat wintersporten in Frankrijk: raclette! Dat is dus deze hangende kaas dat langzaam smelt door middel van kleine verwarmers erboven. Het is de bedoeling dat je hier vlees en groenten in dipt en het vervolgens opeet. Zo lekker! Net kaasfondue, maar dan anders.

En voor we het wisten vlogen we alweer terug. De eerste keer wintersporten is echt onwijs goed bevallen en smaakt zeker naar meer. Benieuwd hoe het na nog eens drie lessen zal gaan!


Zo’n 1,5 week later stapte ik weer op het vliegtuig. Dit keer naar Wales! En wat hadden we een mazzel, want we hadden drie dagen lang strakblauwe lucht. Ik ben onwijs enthousiast over dit deel van Groot-Brittannië. Kijk maar waarom:

Voor dag en dauw opgestaan om in deze blauwe rakker te stappen. Ik had het vooraf niet verwacht, maar uiteindelijk bleek ik het grijze weer achter me te laten en tegemoet te vliegen naar de blauwe lucht.

Gelijk bij aankomst reden we door naar de Brecon Beacons om een paar aan canyoning te doen. Ik had even een klein paniekmomentje vooraf (durf ik dit wel?!), maar uiteindelijk had ik de tijd van m’n leven. Onder watervallen door, er vanaf glijden én er vanaf springen. Ik vond het fantastisch (zie ook dit artikel).

Wat ik ook fantastisch vond? De uitzichten onderweg!

En de kleine schattige dorpjes met nog schattigere inns en pubs. Ik hou er zo van.

Ook gingen we hiken naar de top van de hoogste berg in de Brecon Beacons. Best pittig, maar allesbehalve een straf als je dit onderweg ziet.

En dit bovenaan! De komende tijd zal ik nog meer schrijven over mijn avonturen in Wales, maar kon het niet laten alvast een klein voorproefje te geven.


Werk

Op werkvlak waren er ook weer genoeg dingen. Sterker nog, het voelde een beetje of ik afgelopen maand of werkte of op reis was. Maar als ik in m’n agenda kijk, valt het gelukkig nog een klein beetje mee.

Zo stond ik samen met Suzanne in de Grazia om onze visie over workations te delen.

Hadden we weer een fotoshoot gepland staan met de fijne Anouk van Anouk Fotografeert.

Deed ik flink wat inspiratie op tijdens The Selfmade Summit.

En was ik verder vooral achter m’n laptop bezig met een kop koffie ernaast!


Daily life

Aan de foto is het niet te zien, maar voordat ik dit kiekje maakt heb ik een paar uur zitten high-tea-en met m’n favoriete reisbloggers. Eens in de zoveel tijd spreken we af, gewoon om lekker bij te kletsen!

Ook het leven: dat de koelkast al een halve dag zonder stroom staat, je de vriezer opendoet en alles ineens onder gesmolten waterijsjes zit. Top was dit.

Wel écht top: na vier maanden weer eens een broodje Carlo eten!

En deze bloesems! Mijn hele straat staat vol met deze bomen en het is zó mooi om te zien.

Suus en ik hadden wat te vieren! En het werd hoog tijd dat onze vriendjes elkaar eens gingen ontmoetten.

En: weer eens fijn bijkletsen met Roëll en Lisette onder het genot van een pokébowl.

Dit was een fijne maand!

Meer behind the scenes beelden zien? Volg me dan op Instagram, want ik deel via Stories regelmatig kiekjes van waar ik op het moment mee bezig ben. In m’n profiel kun je overigens ook de Stories van eerdere reizen allemaal terugkijken via de highlights. 

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒