Mei was serieus echt een topmaand. Nou is deze periode in het jaar überhaupt al favoriet, gezien het feit dat de dagen zo lekker lang zijn en we de hele zomer nog voor ons hebben. Heerlijk! Deze maand reisde ik af naar IJsland, Chicago én de Algarve (lucky bastard), was ik een van de sprekers op een tof event, werd ik geïnterviewd door Editie NL en deed ik nog een heleboel andere leuke dingen. Kijk je mee?

achter de reisschermen

Mijn maand begon met wat family time in het Dolfinarium. Serieus, het is echt ideaal om een nichtje en neefje te hebben zodat je daarom ongegeneerd naar een dolfijnenshow kan kijken en honderd keer van de kabelbaan af kan gaan in de speeltuin. Nooit geweten dat er ook een strand is trouwens!

achter de reisschermen

Als je op een woensdag toevallig vrij bent en de zon schijnt, dan kan ik het niet aan mezelf verantwoorden om niet ook naar het strand te gaan.

achter de reisschermen

achter de reisschermen

De dag daarna, op Bevrijdingsdag, vloog ik voor m’n werk naar IJsland. Kort maar krachtig: na een nachtje Reykjavik en een ochtendje in de natuur was het tijd om alweer te vertrekken…

achter de reisschermen

Maar heel erg vond ik dat niet, want ik vervolgde m’n reis naar Chicago! Wat een topstad is dat zeg. Liefde op het eerste gezicht, maar echt.

achter de reisschermen

Ook daar was ik maar kort (48 uur) en dus gebruikte ik m’n tijd nuttig en maakte nogal wat schaamteloze selfies. Binnenkort lees je hier meer over deze stad!

achter de reisschermen

Voordeel om zo kort naar de andere kant van de wereld vliegen is dat je bij thuiskomst geen jetlag hebt. Wel een verkoudheid overigens, maar dat houdt me niet tegen om de avond daarna lekker in het park te hangen met een vriendin, ook al is het weer niet om over naar huis te schrijven.

achter de reisschermen

Voor ik het wist was het alweer vrijdag en zat ik opnieuw in het vliegtuig. Dit keer naar de Algarve om te testen hoe het is om met een camper te reizen (het resultaat lees je overigens hier)!

achter de reisschermen

achter de reisschermen

Wat is de Algarve mooi! En wat is het fijn om buiten het seizoen hier te zijn: vrijwel elk strand is nog uitgestorven.

achter de reisschermen

Niets fijner om na het werk in de zon op het terras te zitten. Beetje jammer van de regen daarna.

achter de reisschermen

Zo’n avond waar je je al weken op hebt verheugd, want hoe tof is het om naar een rolschaatsfeestje te gaan? Nou, dat viel dus een beetje tegen. Maar pluspunten voor mezelf omdat ik niet ben gevallen.

achter de reisschermen

Door ziekenhuis Tergooi was ik uitgenodigd om als een van de sprekers te fungeren bij de Gezondheidsstudio. Samen met Ruben Terlou, de tropenarts van Tergooi en iemand van de GGD gingen we in gesprek over het thema ‘Gezond op Reis’ (zie ook deze blogpost). Zo tof om te doen!

achter de reisschermen

Laat ik vooral niet vergeten dat een groot deel van m’n vrije tijd opgaat aan dit (bloggen en eten dus). Wel zo leuk om dat af en toe samen te doen met andere bloggers.

achter de reisschermen

Nog leuker om daarna op het terras te hangen en vervolgens nog de kroeg in te gaan.

achter de reisschermen

En ik weet niet of ik zo trots moet zijn op deze stempel, maar hier belandde ik de avond erna.

achter de reisschermen

Gelukkig maakt ontbijten buiten de deur bij een kleine kater altijd alles goed.

achter de reisschermen

En doet besteld eten bij een vriendin het ook best fijn.

achter de reisschermen

En toen stonden er ineens een cameraman en verslaggever van Editie NL in m’n huis! Ik werd geïnterviewd over vaccinaties op reis. Het item staat vooralsnog gepland voor morgenavond. Spannend!

achter de reisschermen

De laatste dag van de maand eindigen in de zon met een te lekkere burger. Laat de rest van de zomer maar komen!

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒