Stiekem stond ‘ie al een hele tijd op m’n wishlist. Maar gezien ‘ie zorgt voor een behoorlijke aanslag op je portemonnee, stelde ik een aankoop toch telkens uit. Ik heb andere, goedkopere, varianten geprobeerd, maar nu ben ik toch overstag gegaan. En nu ik ‘m eenmaal heb, wil ik nooit meer anders. Waar ik het over heb? De Bose QuietComfort 35, oftewel: een koptelefoon die ervoor zorgt dat je in het vliegtuig (of waar dan ook) nooit meer last heb van omgevingsgeluid. 

Terwijl ik deze review schrijf vlieg ik ergens boven de Noordzee, onderweg naar Londen. Ik heb m’n nieuwe beste vriend op en het valt me meteen op hoe stil het is aan boord. Zo’n noise cancelling hoofdtelefoon is me een uitkomst. Ik hoor dat vervelende gebrom van het vliegtuig niet meer. Ik zie de monden van m’n buren bewegen, maar ik hoor geen woord van wat ze zeggen. Gelukkig zijn er nu geen huilende baby’s aan boord, maar ik durf toch wel met enige zekerheid te stellen dat ik ook die niet zou opmerken. Ik hoor alleen maar m’n eigen muziek, luid en duidelijk. Ik ben helemaal in m’n eigen wereld. En ik vind het heerlijk. Totdat blijkt dat de cabin attendant al een poosje mijn aandacht probeert te trekken en ik helemaal niets door heb. Oeps.

Review Bose QuietComfort 35

Nou duurt deze vlucht maar een uurtje. Zo erg is dat omgevingsgeluid in dit geval ook weer niet. Maar wat nou als je vijf uur op je stoel moet blijven zitten, of nog veel langer? En wat nou als je een nachtvlucht hebt en je niets liever wilt dan richting dromenland? Dan wil je rust en niets anders.

Ik heb andere noise cancelling hoofdtelefoons geprobeerd. Omdat ze een stuk goedkoper waren en die fabrikanten ook pretendeerden heel stil te zijn. En toch was ik elke keer net niet helemaal tevreden (of helemaal niet). Ik hoorde nog steeds luid geroezemoes op de achtergrond, of ik vond de kwaliteit van het geluid niet goed genoeg. En dus ging ik overstag. Eens kijken of deze wel door de ballotagecommissie zou komen.

Review Bose QuietComfort 35

SPECIFICATIES

Nou, met vlag en wimpel dus. Niet alleen omdat ‘ie vrijwel geheel al het omgevingsgeluid weg filtert, maar ook vanwege de andere functionaliteiten:

  • Deze koptelefoon is snoerloos, alles gaat via bluetooth. Geen gehannes met het uit elkaar plukken van je kabel, nergens achter blijven haken en je hoeft je mobiel of laptop niet per se in de buurt te zetten;
  • De batterij gaat maar liefst 20 uur mee en is via een USB snoer op te laden (bijgeleverd);
  • Kom je uiteindelijk toch op 0% uit? Dan vind je stiekem toch nog een snoer in je case;
  • Dat snoer komt ook heel handig van pas als je een film wilt kijken van je inflight entertainmentsysteem;
  • Ook zit er een vliegtuigadapter bij, zodat je nooit meer gebruik hoeft te maken van die slechte oordopjes aan boord;
  • Als je wil, kun je ‘m ook gebruiken om volledig ongestoord te bellen, er zit namelijk een dubbele microfoon in;
  • En ook niet geheel onbelangrijk: hij zit echt heel erg fijn over je oren heen.

Maar laten we eerlijk wezen, aan al dat moois hangt wel een behoorlijk prijskaartje: op Bol.com kun je ‘m kopen voor €320,-. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in het zwart en zilver.

Vind ik deze koptelefoon echt waar voor z’n geld bieden? Ja en nee. Als je amper vliegt, zou ik zeggen: doe het niet, want dan haal je het geld er nooit uit. Maar als je een fervent reiziger bent (of het nou het vliegtuig of de trein is) of heel erg van stofzuigen houdt, dan is dit wél echt een aanrader. Het maakt al je volgende reizen een stuk aangenamer (en vooral stiller).

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒