Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer
Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

Op zoek naar een duurzame handbagage koffer die mee de cabine in mag bij de meeste luchtvaartmaatschappijen? Dan zou het zo maar kunnen dat de NORTVI Front Pocket iets voor je is. Ik testte 'm voor je!

Op zoek naar een nieuwe handbagage koffer die mee de cabine in mag bij de meeste luchtvaartmaatschappijen? Een koffer die duurzaam geproduceerd is? En vooral heel handig is in gebruik? Dan zou het zo maar kunnen dat de NORTVI Front Pocket handbagage koffer met voorvak iets voor je is. Ik testte ‘m voor je!

Over NORTVI

Ik moet heel eerlijk zeggen: tot voor kort had ik nog nooit van NORTVI gehoord. Het Nederlandse merk is opgezet door drie jonge mannen, puur uit eigen gemis. Koffers die én duurzaam én mooi én van goede kwaliteit zijn, waren er destijds maar weinig. Dus zorgden ze er zelf voor! NORTVI maakt koffers die voor een groot deel uit gerecycled materiaal (Polycarbonaat) bestaan, lang meegaan én er ook nog eens tof uitzien.

En niet alleen dat: bij elke verkochte koffer doneert NORTVI een bedrag aan het Wereld Natuur Fonds. Ze steunen hierbij Flying Vets in de Aziatische Koraaldriehoek, zodat deze dierenartsen zeedieren kunnen redden en behandelen tegen de gevolgen van plastic inname. In 2022 wil het bedrijf volledig circulair zijn. Daarom zamelen ze nu oude koffers en reistassen in, zodat deze volledig gerecycled kunnen worden om er weer nieuwe duurzame reisproducten van te maken.

Vooralsnog zijn er twee handbagage varianten (later dit jaar volgen er meer): de Essential en de Front Pocket. Het grote verschil zit ‘m in het voorvak: de Front Pocket heeft een apart vak waar je je laptop of andere essentials kan opbergen die je snel bij de hand wil hebben. Beide koffers tellen een afmeting die voldoen aan de internationale IATA-luchtvaartnormen. Dat betekent dat je je NORTVI koffer vrijwel altijd als handbagage mee kan nemen in het vliegtuig, in ieder geval bij de grote luchtvaartmaatschappijen.

Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

Specificaties NORTVI Front Pocket

Laat ik beginnen met de harde feiten:

Afmetingen: 55 x 35 x 22 cm
Gewicht: 2,8 kg
Inhoud: 39 liter
Materiaal: Polycarbonaat (buitenkant), gerecyclede PET-flessen (binnenvoering)
Garantie: 5 jaar

Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer
Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

Daarnaast beschikt de koffer over:

  • 4 fluisterwielen (je maakt dus amper geluid als je met deze koffer loopt)
  • Metalen YKK-ritsen en sluitingen
  • Een geïntegreerd TSA-slot met cijfercode (een aparte sleutel is dus niet nodig)
  • Diverse opbergvakken binnenin
  • Een voorvak dat ruimte biedt voor een 16 inch laptop én dankzij twee grote vakken ook een fijne plek is voor je paspoort, ereader of koptelefoon.

Hoe bevalt ‘ie?

De belangrijkste vraag. Bied de koffer echt waar voor je geld? Het is zeker niet de goedkoopste handbagage koffer op de markt. Het is dus vooral de vraag hoeveel waarde jij hecht aan duurzaamheid en kwaliteit. Met vijf jaar garantie weet je in ieder geval zeker dat ‘ie wel even meegaat, maar NORTVI stelt dat de koffers zo zijn gemaakt dat ze een leven lang mee moeten kunnen. En het idee dat je met jouw aankoop een goed doel steunt, is tegelijkertijd goed voor je eigen karmapunten. Win-win!

Aan kwaliteit is er in ieder geval geen negatief punt te noemen.

Stil, licht en stevig

De koffer maakt dankzij de Japanse Hinomoto-wielen amper geluid wanneer je er mee op straat loopt. Het zijn de allerstilste wielen die momenteel verkrijgbaar zijn. En dat blijkt in de praktijk ook echt, zeker als je zij aan zij loopt met een koffer die andere wielen bevat. Daarnaast is ‘ie met 2,8 kilo heel licht: zo houd je genoeg gewicht over voor je spullen zónder te hoeven bijbetalen bij de airline. Het materiaal voelt stevig aan en is zelfs sterk genoeg om even op te zitten (al zou ik dat niet per definitie aanraden).

Opbergen

De vele kleinere opbergvakken vind ik ideaal. Hoewel je bij alleen twee grote vakken ook goed uit de voeten kunt met packing cubes, is het fijn dat je voor al je kleine accessoires ook een plek hebt. Het voorvak voorop is onwijs handig: ik neem m’n laptop eigenlijk standaard mee op reis, en kan er zo altijd snel bij. Maar ook zonder laptop is het voorvak fijn in gebruik: hier kun je makkelijk alles bewaren dat je onderweg nodig hebt of dat je bij de douane eruit moet halen ter check. Dat scheelt tijd én geld, want bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen mag je tegenwoordig maar één stuk handbagage meenemen. Op deze manier is een aparte kleine tas niet meer nodig.

Schoonmaken

Een harde must als je een lichtgekleurde koffer hebt: waterbestendigheid! Zonde als vlekken er niet meer af te halen zijn, zeker van het stoffen voorvak. Maar ook daarin slaagt deze koffer: door het gebruikte materiaal is de NORTVI Front Pocket heel goed schoon te maken met alleen een natte doek. Bij aankoop ontvang je ook een katoenen hoes die om je koffer heen past. Mocht je ‘m onverhoopt toch moeten inchecken omdat de cabine al vol is, dan kun je ‘m hier extra mee beschermen tegen beschadigingen.

Zoek je een premium koffer die duurzaam is gemaakt, lang meegaat, licht en bijna geluidloos is, én er mooi uitziet? Dan is dit een hele goede optie om mee te nemen in je overweging!

Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer
Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

NORTVI koffer kopen?

Ook hier geldt weer: less is more! De koffers zijn verkrijgbaar in drie kleuren (beige, donkergroen en zwart) via de website van NORTVI en een aantal winkels in grote steden. Prijs: €229,-.

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Review: NORTVI Front Pocket handbagage koffer

Door: Chantal Leestijd: 4 min