fbpx

REVIEW: Ronald Jansen – Praktijkboek Reisfotografie

Als je net als ik a) heel erg van reizen houdt en b) graag hele mooie foto’s wilt maken tijdens je avonturen, dan is het toch wel erg handig als je weet waar je mee bezig bent. Ronald Jansen, een amateurreisfotograaf met jarenlange ervaring, besloot zijn bundel met kennis op papier te zetten om mensen zoals ik te helpen. Het resultaat: een duidelijke en leerzame handleiding over alle basis ins en outs van het fotograferen met een spiegelreflexcamera.

Laat je niet misleiden door de lay-out van het boek. Toegegeven, de opmaak is niet helemaal wat je zou verwachten bij literatuur vol beeld: het doet eerlijk gezegd een beetje amateuristisch aan. Kijk daar vooral doorheen, want de tekst die je vindt in dit praktijkboek is namelijk wél wat je mag verwachten van een informatieverzameling als deze.

DE INHOUD

Elke vraag die je ook maar zou kunnen hebben, staat er gegarandeerd in. Van de geschiedenis van camera’s tot aan de aanschaf van je apparatuur en van informatie over belichting tot aan de nabewerking van de foto’s. Ieder onderwerp wordt tot in het kleinste detail behandeld.

Elke leek kan iets met dit boek. Jansen benadert elk onderwerp vanuit de allereerste basis: “Voor kleurenfoto’s is het krijgen van de juiste witbalans essentieel. Om iets waar te nemen met uw ogen heeft u een lichtbron nodig.” Soms denk je: ‘duh!‘, maar vaak denk je ‘aha!‘. Echt, er ging een wereld voor me open. In het boek vind je – uiteraard – veel beeldmateriaal. Een aantal foto’s zijn echt prachtig, en dan is het erg handig als je meteen kunt zien hoe het beeld tot stand is gekomen. Bij elke foto vind je een kader met informatie over het objectief, de diafragma, ISO, het soort soort lens en de motivatie hierachter.

Als je alle 182 pagina’s aan informatie tot je hebt genomen, zul je een stuk beter weten welke camera het beste bij je past en hoe je er de mooiste foto’s mee kunt maken. Nu hoef je het alleen nog maar in de praktijk te brengen.

Praktijkboek Reisfotografie
Ronald Wilfred Jansen
ISBN: 9461932693
Prijs: €40,30
Uitgever: Mijnbestseller B.V.

Delen?

.

Gratis ebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.