Je kunt natuurlijk een dikke reisgids meenemen op reis, maar je kunt ook je smartphone gebruiken om je snel en makkelijk van allerlei informatie te voorzien. Zeker tijdens een stedentrip kan dit erg handig zijn. Vele apps zijn hiervoor beschikbaar, maar óf je moet ervoor betalen óf je hebt internet nodig om ze te kunnen gebruiken. Triposo weet zich te onderscheiden door én gratis te zijn én geschikt te zijn voor offline gebruik. Een review van de Triposo app.

HOE WERKT HET?

Eigenlijk werkt deze Engelstalige app heel simpel. Je hebt je bestemming gekozen en je zoekt deze op in Triposo. Doe dit al voordat je op reis bent of wanneer je toegang hebt tot een wifi-netwerk. Ben je een Apple-gebruiker dan vind je je stad of regio vast en zeker, eigenaren van een Android-apparaat hebben misschien pech. Voor laatstgenoemde zijn tot nu toe slechts 50 verschillende steden en 10 verschillende landen te downloaden. Heb je je bestemming gevonden? Dan is het een kwestie van behoorlijk wat MB downloaden!

Eenmaal binnen, kun je meteen aan de slag. De Triposo-applicatie geeft je onder meer achtergrondinformatie over de bestemmingen; zo komen de geschiedenis en cultuur uitgebreid aan bod. Ook kun je hier terecht voor info over het transport, maar geldzaken, boodschappen en parkeerplekken. De belangrijkste eigenschap is echter: wat kun je er allemaal doen?

De app geeft uitgebreid weer wat je kunt beleven op het gebied van bezienswaardigheden, restaurants, nachtleven, hotels, tours, shoppen en sport. Je kunt ook zoeken op familie-activiteiten, dagtripjes en buitenactiviteiten. Met andere woorden; je kunt heel makkelijk filteren op datgene waar je meer over wilt weten.

Omdat je je bestemming al van tevoren hebt gedownload op je telefoon, heb je ter plekke geen internet nodig om toegang te krijgen tot alle informatie. Het loont wel om je GPS-verbinding aan te laten. Dit kost je niets, maar hierdoor kan de app je precies vertellen wat je op dat moment en op die plek in de buurt kunt uitspoken.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

  • Je kunt het offline gebruiken
  • Triposo is zeer uitgebreid; sightseeing, restaurants en achtergrondinformatie over de bestemming
  • Door het GPS-signaal kun je ter plekke tips ontvangen die in de buurt zijn
  • De app is gratis
  • De app is beschikbaar voor zowel Apple en Android

DE NADELEN OP EEN RIJ

  • Alleen beschikbaar in het Engels
  • Voor Android zijn lang niet alle bestemmingen beschikbaar

Meer weten? Bekijk onderstaand filmpje!

DOWNLOADEN

ANDROID
APPLE

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒