Waarom zou je ver weg op reis gaan, als wij in het mooiste en meest veelzijdige continent op deze wereld leven? Deze vraag stelt Roëll de Ram op de achterkant van haar boek en ik kan niet anders zeggen dan ‘Tja, goed punt!’. Lees verder voor mijn review over Verliefd op Europa.

We hadden er zo op gehoopt dat we in 2021 weer het vliegtuig konden pakken naar een verre bestemming maar helaas – corona gooit nog steeds roet in het eten. Gelukkig wonen we op het meest veelzijdige continent ter wereld en valt er dus genoeg dichter bij huis te beleven! Geen idee waar je heen moet? Roëll vertelt het je in haar nieuwe boek Verliefd op Europa.

Verliefd op Europa

Verliefd op Europa

Als vervolg op de bestseller Verliefd op Nederland komt Roëll de Ram, oprichter van WeAreTravellers.nl, nu met Verliefd op Europa. En oh jongens, wat wonen we toch op een bijzonder stukje van de wereld!

Lees ook: Review: Verliefd op Nederland – Roëll de Ram

Over Verliefd op Europa

Europa heeft alles. Zo begint Roëll haar nieuwe boek, en denk maar eens na: ze heeft helemaal gelijk! Dit kleine continent zit namelijk barstensvol cultuur, historie, toffe steden (sommige zelfs wereldberoemd!), surfstranden, idyllische baaitjes, ruige bergen, helderblauwe meren en uitgestrekte velden. En dan heb ik de variatie aan heerlijke keukens nog niet eens benoemd!

In het boek wordt een twintigtal landen uitgelicht door middel van korte stukjes van de tofste bestemmingen van dat land, versterkt door prachtige foto’s waardoor je meteen wil vertrekken. Behalve informatie en tips per land heeft het boek ook een aantal hoofdstukken als ‘top 10 stranden’ en ‘top 15 hikes’. Fijn om te zien wat nou echt dé plekken zijn waar je een keer geweest wilt zijn!

Ook voor wie op zoek is naar ‘off the beaten track’ bestemmingen is dit boek een uitstekende keuze. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit van de Dodekanesos Archipel gehoord maar staan deze Griekse eilanden nu zeker op m’n verlanglijstje en ben ik er inmiddels van overtuigd dat een road-trip door Duitsland ook een absolute must-do is.

Plus- & minpunten

Als je er nog niet van overtuigd was dat Europa een fantastische bestemming is, dan helpen de foto’s in dit boek je wel dat in te zien. Want ohhhh… wat een plaatjes heeft Roëll toch weer uitgekozen! Of je nou door de zonnige hoofdstukken van Spanje en Portugal bladert of de avontuurlijke pagina’s van Noorwegen of IJsland bekijkt – door enkel al de foto’s wil je meteen vertrekken.

Wat ik verder zo leuk vind aan dit boek is dat, net als bij Verliefd op Nederland, er diverse tips & foto’s van andere reizigers afkomstig zijn. Hierdoor staan er extra veel verrassende bestemmingen in, allemaal met persoonlijke ervaring. Achter in het boek vind je een overzicht van wie aan het boek hebben bijgedragen.

Verwacht overigens geen uitgebreide reisgids per bestemming, maar zie het eerder als een bron van inspiratie voor je volgende reis. De geschreven stukjes zijn kort maar bevatten wel de nodige tips of vertellen je waar je meer informatie kunt vinden. Handig voor wanneer je hebt besloten ernaartoe te willen reizen!

Verliefd op Europa
Verliefd op Europa

Voor wie

Voor iedereen die op zoek is naar een vakantie wat dichter bij huis, maar die niet voor de zoveelste keer naar die-ene-camping-in-Frankrijk wil, is Verliefd op Europa het ideale startpunt. Want Europa heeft zo veel meer te bieden!

Zoals gezegd is het boek bij uitstek geschikt voor het opdoen van inspiratie. Wil je meer weten over een bestemming dan zijn reisblogs uiteraard een goede aanvulling.

Verliefd op Europa
Prijs: €22,50

Meer info? Bekijk het boek op Bol.com

author-sign

Rachel

Hi, ik ben Rachel! Dol op de zon, pluizig wildlife en pizza. Samen met mijn vriend en onze twee bunnies woon ik in het heerlijke centrum van Leiden, maar als het even kan zijn we op pad de wereld te ontdekken. Met een studie in toerisme, twee wereldreizen achter de rug en nooit geen tripje op de planning kan je me met recht reisverslaafd noemen. In de winter op wintersport, in de zomer op het strand, roadtripje hier, stedentripje daar, stilzitten zit er in ieder geval niet in!