3900 km. 6 campings. 4 landen. 14 dagen. 2 personen. 1 blaasontsteking.

Ik ben er weer! Twee weken lang trok ik door Europa, en ik kan je vertellen: ik heb me geen moment verveeld. Dat is ook vrij lastig als je constant in de weer bent. Stil zitten en niets doen blijkt een behoorlijke opgave voor me, zeker als je op zoveel mooie plekjes komt. Ik ben dan ook teruggekomen met iets meer content voor m’n blog dan ik in eerste instantie voor ogen had. Maar waar ben ik nou uiteindelijk allemaal geweest?

Dit is de globale route die we hebben afgelegd: van hoofdpunt naar het volgende hoofdpunt. Grappig om te zien dat we tussendoor nog bijna 800 kilometer hebben afgelegd naar tussen gelegen plekken. Goed, maar nu de belangrijkste plekken. Onze route:

Ergens tussen Stuttgart en Ulm, Duitsland

Puur overnachten en bijkomen van de eerste kilometers. Fijn om niet in een keer door te hoeven. De volgende dag even stoppen bij sprookjeskasteel Neuschwanstein.

Innsbruck, Oostenrijk

Korte stedentrip (van drie uur) en slapen naast het vliegveld. Gelukkig vliegt er ’s nachts niets, wel vond een regen- en onweersbui ons plekje tussen de bergen. Resultaat: ik zat letterlijk rechtop op m’n luchtbed en deed geen oog dicht.

Gardameer, Italië

Iets met slecht voorbereiden. Als ik namelijk eventjes wat research had gedaan, dan wist ik dat Riva del Garda de plek aan het meer is waar de meeste regen valt en de meest wind te vinden is. Niet voor niets dat alle windsurfers hier kamperen, want je gaat als een malle op dat water. We werden niet alleen uitgelachen door de receptionist van de meest simpele camping ever: “jullie durven wel om midden in de zomer op de bonnefooi naar het Gardameer af te reizen”, we kregen ook hier weer een regen- en onweersbui over ons heen en hebben die dagen bijna geen zon gezien. Tot we het licht zagen en langs het meer reden richting Lazise (nostalgie, hier liep ik als tienjarige Chan rond met dagelijks een nieuw ijsje). Wat denk je: zon, zon, ZON! Geen plas water op de straten te zien. Maar ja, we waren te lui om onze boel in te pakken en te zoeken naar een nieuwe slaapplaats, hier leek het nog drukker dan in Riva.

Verona, Italië

Ja ja, ik heb hét balkon gezien van Romeo en Julliet! En met mij tegelijk nog zo’n paar honderd anderen. Druk! Maar wat is dit een mooie stad.

Venetië, Italië

Tot ongeveer 1,5 week geleden was ik hier nog nooit geweest. Nog nooit had ik het San Marcoplein in het echt gezien, nog nooit liep ik langs het grote kanaal, nog nooit liep ik door het doolhof aan straatjes en nog nooit had ik op de Rialto brug gestaan. Vinkje, nu dus wel. Ook dit was weer een prachtige stad, maar een les heb ik wel geleerd: ik ga nooit meer in de zomer. Want: heel, heel druk en heel, heel heet.

Istrië, Kroatië

Hier waren we drie jaar geleden ook, op precies dezelfde camping maar nu op een betere plek. Zodra ik ’s ochtends de rits van de tent open ritste, had ik direct uitzicht op dit prachtige plaatje: het schiereiland van Rovinj en de zee. Puur genieten. Naast een paar dagen in de zon liggen (ja, het is me toch gelukt), deden we uiteraard ook een aantal andere dingen. Zo liepen we weer door de smalle straatjes van Rovinj, verkenden we wederom het historische stadje Pula, reisden we af naar Nationaal Park Risnjak (kleine tegenvaller) én ging ik op m’n verjaardag helemaal los in waterpark Istralandia. Echt, het voelde alsof ik m’n partijtje vierde en ik weer zeven werd (in plaats van 27).

Königssee, Duitsland

Omdat we niet gereserveerd hadden moesten we na zes dagen ons mooie plekje in Rovinj weer verlaten. Met pijn in ons hart, want wat was het daar fijn. Maar ja, wat moet dat moet en zo kregen we het plan om naar K̦nigssee af te reizen, net over de grens met Oostenrijk. Een prachtig meer dat tussen de hoge bergen ligt. Op een van de bergtoppen staat trouwens het vakantiehuis van Hitler, waar hij maar een keer is geweest omdat hij alleen maar met een kleine lift naar boven kon en hij claustrofobisch bleek te zijn. Helaas waren de campings in de buurt onwijs vol en moesten we het doen met een heel crappy plekje, en Рje raadt het niet Рhet begon weer keihard te regenen. Na een nacht vonden we het wel weer mooi geweest.

München, Duitsland

En toen gingen we door naar München, ons laatste punt. We stonden op de stadscamping, waardoor we makkelijk met de metro naar het centrum konden. Op dag een hoosde het (gelukkig zaten we in de stad ergens binnen), op dag twee hadden we heel veel zon. Op dag drie begon het weer te regenen. Je begrijpt dat we daar inmiddels wel behoorlijk klaar mee waren, en zo besloten we om gewoon linea recta naar huis te rijden, een paar dagen eerder dan gepland. Het was mooi geweest.

En of dat kamperen nou eigenlijk is bevallen? Daar kom ik later op terug!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒