Ik ben fan van Singapore, dat mag nu hopelijk wel duidelijk zijn. Maar er waren een paar plekken in de stad waar heel veel mensen ontzettend lyrisch over zijn en die ik – op z’n zachtst gezegd – wat minder vond.

Gelukkig zijn het er niet zoveel: letterlijk een paar. Twee dus. Van tevoren had ik er heel veel goede verhalen over gehoord, dus MOEST ik er heen tijdens mijn bezoek aan Singapore. Welke plekken dat zijn?

LITTLE INDIA

Misschien heb ik in de verkeerde straten gelopen, ik weet het niet, maar ik kreeg nergens een instant India gevoel in de wijk Little India. Ik vond er totaal geen sfeer hangen, het was er onwijs stil en de architectuur was op de meeste plekken ook niet om over naar huis te schrijven. Heel gek, want er zijn genoeg mensen die deze wijk fantastisch vonden en zelfs hun favoriete plek in Singapore noemden. Ik heb het niet kunnen ontdekken.

SENTOSA ISLAND

Als je op zoek bent naar vertier dan zit je hier goed. Als je komt voor cultuur en je rust, dan eh… niet. Ten eerste is een ritje met de cable car onwijs duur en duurt heel kort (gelukkig zijn er goedkopere alternatieven). Daarnaast is Sentosa een en al dure hotels, pretparken en hele dure horecagelegenheden. Je vindt hier bijna alleen maar toeristen die een godsvermogen uitgeven aan toegangstickets en lang in de rij staan voor hun ritje in de zoveelste achtbaan. Ik vind pretparken fantastisch, begrijp me niet verkeerd, maar een Universal Studios in Singapore vind ik toch een beetje raar… Het enige leuke hier is het strand, omdat ze dat verder nergens hebben in Singapore.

Voor de rest is Singapore een onwijs gave stad hoor, geloof mij, maar deze twee plekken sla ik de volgende keer toch echt even over.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’