fbpx

Singapore: wat niet zo fantastisch was

Ik ben fan van Singapore, dat mag nu hopelijk wel duidelijk zijn. Maar er waren een paar plekken in de stad waar heel veel mensen ontzettend lyrisch over zijn en die ik – op z’n zachtst gezegd – wat minder vond.

Gelukkig zijn het er niet zoveel: letterlijk een paar. Twee dus. Van tevoren had ik er heel veel goede verhalen over gehoord, dus MOEST ik er heen tijdens mijn bezoek aan Singapore. Welke plekken dat zijn?

LITTLE INDIA

Misschien heb ik in de verkeerde straten gelopen, ik weet het niet, maar ik kreeg nergens een instant India gevoel in de wijk Little India. Ik vond er totaal geen sfeer hangen, het was er onwijs stil en de architectuur was op de meeste plekken ook niet om over naar huis te schrijven. Heel gek, want er zijn genoeg mensen die deze wijk fantastisch vonden en zelfs hun favoriete plek in Singapore noemden. Ik heb het niet kunnen ontdekken.

SENTOSA ISLAND

Als je op zoek bent naar vertier dan zit je hier goed. Als je komt voor cultuur en je rust, dan eh… niet. Ten eerste is een ritje met de cable car onwijs duur en duurt heel kort (gelukkig zijn er goedkopere alternatieven). Daarnaast is Sentosa een en al dure hotels, pretparken en hele dure horecagelegenheden. Je vindt hier bijna alleen maar toeristen die een godsvermogen uitgeven aan toegangstickets en lang in de rij staan voor hun ritje in de zoveelste achtbaan. Ik vind pretparken fantastisch, begrijp me niet verkeerd, maar een Universal Studios in Singapore vind ik toch een beetje raar… Het enige leuke hier is het strand, omdat ze dat verder nergens hebben in Singapore.

Voor de rest is Singapore een onwijs gave stad hoor, geloof mij, maar deze twee plekken sla ik de volgende keer toch echt even over.

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Singapore: wat niet zo fantastisch was

Door: Chantal Leestijd: 1 min