Een korte tip vandaag, maar daardoor niet minder handig! Skiplagged.com zorgt er namelijk voor dat je op vliegtarieven wordt gewezen die soms wel 80% lager zijn dan de normale prijs. Hoe dat kan? Ga ik je uitleggen.

Disclaimer vooraf:Ā dit is alleen een goed idee wanneer je een enkele reis boekt Ć©n alleen handbagage meeneemt.

Skiplagged

Skiplagged laat de zogenoemde ‘loopholes’ zien in de tickets die airlines beschikbaar hebben. Daarbij maken ze gebruik van de ‘hidden city’ tarieven. Dat betekent dat het soms goedkoper is om een vlucht te boeken met een overstap, waarbij de overstap je eindpunt is. Je vliegt dus niet met het tweede deel van de reis mee.

Voorbeeld:
Je wilt van Amsterdam naar Reykjavik vliegen. In sommige gevallen is het dan goedkoper om een vlucht te boeken van Amsterdam naar New York, waarbij je een tussenstop in Reykjavik maakt. Je stapt dan dus uit zodra je het vliegtuig in IJsland is geland en loopt linea recta richting de uitgang. De tweede vlucht maak je dus niet.


Skiplagged

Hoe kan dat?

Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe het kan dat een reis met meer kilometers goedkoper is dan een kortere vlucht. Dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen moeten concurreren met andere airlines op dezelfde route: denk bijvoorbeeld aan een KLM en een Icelandair. KLM vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar New York, terwijl Icelandair altijd via IJsland vliegt. Icelandair heeft hier dus een nadeel en zal daarom in de praktijk vaak net wat goedkoper zijn om zo Nederlandse reizigers te kunnen trekken. Ze doen het dus niet om je te pesten.

Je zult dan ook begrijpen dat luchtvaartmaatschappijen in de praktijk ook niet zo blij zijn met mensen die de aansluitende vlucht niet zullen nemen. Want: ze verdienen minder geld en het vergroot de kans op vertragingen (want: iemand komt niet opdagen).

Is het legaal?

Ja, officieel wel. Sterker nog: United Airlines heeft een tijdje terug een rechtszaak tegen Skiplagged aangespannen, maar verloren. Heel chique? Tja, dat is aan jou.

Kleine disclaimer achteraf:

Zie deze website als extra optie om vliegtickets te vergelijken (check ook deze blogpost), want ook dit is niet de heilige graal die altijd de beste deal weet te vinden. De beste manier om de beste vliegtickets te vinden is toch echt door meerdere zoekmachines te gebruiken.

Zie ook:

ā‡’ Supergoedkoop vliegen dankzij een error fare: zo doe je dat

ā‡’ Alle artikelen over goedkope vliegtickets en ander vervoer

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’