Spanje

Bezienswaardigheden Spanje:

Een van mijn favoriete landen ter wereld. Niet alleen vanwege het vaak heerlijke weer en de prachtige stranden, maar ook de gigantische diversiteit in steden, natuur en geweldig eten. Favorieten tot nu toe zijn Andalusië, Barcelona, Madrid en de Canarische Eilanden. Maar ook Valencia, Bilbao en een roadtrip door het noorden van Spanje is aan te raden. Genoeg redenen om meerdere keren naar het land terug te keren!


Praktische info over Spanje:

Hoe kom je in Spanje?

  • Met het vliegtuig: dat hangt er vanaf! Barcelona is maar twee uur vliegen, de Canarische Eilanden al snel 4,5 tot 5 uur.
    (tip: check Cheaptickets of Momondo.nl om te zien wat de goedkoopste vluchten zijn)
  • Met de auto: van Utrecht naar Barcelona is het 1.500 kilometer rijden.

Beste reistijd Spanje

  • Eigenlijk kun je het hele jaar door prima naar Spanje, maar de beste maanden zijn over het algemeen juni t/m september. In het binnenland kan het in die periode echter wel bloedheet worden.tuur.

Visum nodig voor Spanje?

  • Nee. Je kunt gewoon met je ID-kaart of paspoort die kant op.

Heb je vaccinaties nodig voor Spanje?

  • Nee, voor Spanje zijn er geen inentingen verplicht.

Valuta in Spanje

  • In Spanje betalen ze gewoon met de euro.

Wereldstekker nodig in Spanje?

  • Nee, je kunt hier gewoon je normale stekkers gebruiken. De netspanning is 230 volt en de frequentie is 50 Hz.

Bezochte plekken in Spanje:

Blogposts over Spanje:

Dalt Vila Ibiza

10x doen in Dalt Vila, het historische gedeelte van Ibiza-Stad

Mijn bezoek aan Ibiza was heel kort, maar krachtig! Feestjes afgaan en strandhangen bewaar ik tot een volgende keer, maar wat ik wél ontdekte is Dalt Vila, het historische gedeelte van Ibiza-Stad (dat officieel Eivissa heet). Een eeuwenoude plek dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en met een wirwar aan straatjes, terrasjes en prachtige architectuur. Deze 10 dingen wil je er absoluut niet missen!

Caminito del Rey

Caminito del Rey: loop het gevaarlijkste pad ter wereld

Drie kilometer lang, een meter breed en 100 meter boven de rivier, met op sommige plekken alleen een smalle metalen balk om overheen te lopen. Dat is de Caminito del Rey (ook wel Het Koningspad genoemd), het gevaarlijkste wandelpad ter wereld en te vinden in het Spaanse Andalusië. Althans, dat WAS Het Koningspad. Inmiddels is het na een grondige renovatie sinds 2015 weer open en toegankelijk voor iedereen zonder hoogtevrees en die niet over z’n eigen benen struikelt. En dat is me toch een aanrader!

Bezienswaardigheden Andalusie

8 redenen waarom je écht eens naar Andalusië moet

Ben je op zoek naar een bestemming die vooral veel variatie biedt? Denk aan steden, dorpen, strand, natuur, lekker eten en goede wijn? Dan zijn de ontelbare bezienswaardigheden in Andalusië perfect voor jou en je reisgenoot! Acht redenen waarom je écht eens richting Zuid-Spanje moet.

fuerteventura bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden op Fuerteventura móét je zien

Dat je goed kan surfen op Fuerteventura, dat wist je waarschijnlijk al wel. Maar wat moet je in vredesnaam doen als je een week (of twee) naar dit Spaanse eiland gaat en je de zee eventjes zat bent? Nou, dan huur je een auto. Want zo zie je de mooiste en leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura wel heel makkelijk. Ik bedoel, het blijft vakantie. Moet wel een beetje leuk blijven!

leren surfen fuerteventura

Mijn eerste keer surfen: zo ging dat

Iets dat tot voor kort nog hoog op m’n bucket list stond: leren surfen. Althans, een poging doen tot. En het liefst op een idyllische plek. Je weet wel: tropisch eiland, parelwit strand, azuurblauwe zee. Als je het doet moet je het wel gewoon goed doen (maar natuurlijk wel een beetje betaalbaar). En dus reisde ik af naar het Spaanse Fuerteventura.3x lekker eten in Madrid

Ga je naar Madrid, dan ga je heel erg lekker eten. Dat garandeer ik je. Ok, als vegetariër heb je het misschien wat lastig, maar als je niet vies bent van een visje of stuk ham, dan zit je hier goed. Zeker als je naar de volgende drie eetgelegenheden gaat: je ontbijt, lunch en diner zijn bij deze gecovered!