fbpx

5 stedentrips die perfect zijn voor een weekend

Je wilt er even tussenuit, maar je hebt geen vakantiedagen meer. En je geld is bijna op. Geloof mij, ik ken dat gevoel maar al te goed. Soms is het heerlijk om naar de Veluwe te gaan of naar de kust af te reizen om uit te waaien, maar soms heb je gewoon zin in een heerlijke (korte) stedentrip dichtbij. De volgende vijf steden zijn perfect voor als je alleen een weekend de tijd hebt.

1. NEWCASTLE

Met het vliegtuig ben je er in een uur, met de boot doe je er iets langer over. In Newcastle is alles op loopafstand en in 1 dag kun je bijna alle hoogtepunten wel zien. Aan 1,5 dag of 2 dagen heb je dus meer dan genoeg.

2. LUXEMBURG-STAD

Ook heel erg klein opgezet is Luxemburg-Stad. Trek je goede stappers aan en je hebt na een paar uur een prachtige wandeling door de hele stad gemaakt. Loop bijvoorbeeld door de Vallée de la Pétrusse, ga shoppen op de Rue des Capucins en maak de wisseling van de wacht mee bij het paleis van de hertog en hertogin. Heb je iets langer de tijd, ga dan daadwerkelijk ergens in, zoals in de kazematten.

3. MAASTRICHT

Gewoon in eigen land, maar wanneer je je eerste stappen in het centrum neerzet, voelt het alsof je in het verre buitenland zit. Maastricht is echt fantastisch en niet alleen vanwege de mooie architectuur en fijne sfeer. Je kunt er namelijk ook onwijs goed shoppen, nog beter eten en de mensen zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en gastvrij.

4. KEULEN

Ik ben er een keer een dag geweest, en mag er volgende maand weer heen. Ook weer voor een dagje. Ik kan me van mijn vorige bezoek herinneren dat de bezienswaardigheden prima op loopafstand zijn (de bekende Dom staat pal naast het centraal station) en dat je er vooral heel goed kan winkelen.

5. BRUGGE

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik hier al jaren niet meer ben geweest. Mijn omgeving echter wel, en die zijn vol lof over Brugge, maar je hebt de middeleeuwse stad wel in twee dagen gezien. Vergaap je aan de mooie herenhuizen en sierlijke grachten, want Brugge staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Welke stad raad jij aan?

Over de auteur


Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

13 Comments

  1. Hee wat grappig. Ik heb zowel over Keulen als Brugge blogposts met tips geschreven :). Inderdaad erg leuke steden! Zeker waard om langer dan een dagje te gaan. Ben erg benieuwd naar Newcastle, maar bij Luxemburg kan ik me weinig voorstellen. :)

  2. Ik raad Lille ook aan. Helemaal niet ver, maar wel volledig in het buitenland onderdompelen met lekkere Franse cuisine en mooie architectuur en een geweldig museum voor de schone kunsten. Ik heb er nog een blogpost over geschreven:
    http://mrsstilletto.blogspot.nl/2011/02/lille.html

    Newcastle ben ik nog nooit geweest gek genoeg, want er zijn best wat aanbiedingen om de overtocht te maken maar op de een of andere manier is het er nog nooit van gekomen. Qua Maastricht ben ik het ook helemaal met je eens! En Luxemburg heb ik zulke leuke herinneringen aan… Ik woon niet ver van de Belgische grens dus ook daar zijn de steden me wel bekend. Maar zoals ik zeg: Lille is ook echt een aanrader!

  3. Brugge en Maastricht zijn beide leuke en vooral lekker oude/knusse steden. Over Luxemburg stad ben ik niet bijster enthousiast, maar het is ook alweer een eeuwigheid geleden dat ik er ben geweest. Newcastle staat wel nog hoog op het lijstje. Volgende week eerst maar even Berlijn verkennen, dat ik ga ik ook proberen te doen in een weekend!

  4. Praag is ook echt een aanrader. Daar is ook alles op loopafstand van elkaar, dus in één a twee dagen heb je de stad wel gezien. Prachtige architectuur, lekker eten en een winkelcentrum met 500 winkels. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.