Je wilt er even tussenuit, maar je hebt geen vakantiedagen meer. En je geld is bijna op. Geloof mij, ik ken dat gevoel maar al te goed. Soms is het heerlijk om naar de Veluwe te gaan of naar de kust af te reizen om uit te waaien, maar soms heb je gewoon zin in een heerlijke (korte) stedentrip dichtbij. De volgende vijf steden zijn perfect voor als je alleen een weekend de tijd hebt.

1. NEWCASTLE

Met het vliegtuig ben je er in een uur, met de boot doe je er iets langer over. In Newcastle is alles op loopafstand en in 1 dag kun je bijna alle hoogtepunten wel zien. Aan 1,5 dag of 2 dagen heb je dus meer dan genoeg.

2. LUXEMBURG-STAD

Ook heel erg klein opgezet is Luxemburg-Stad. Trek je goede stappers aan en je hebt na een paar uur een prachtige wandeling door de hele stad gemaakt. Loop bijvoorbeeld door de VallƩe de la PƩtrusse, ga shoppen op de Rue des Capucins en maak de wisseling van de wacht mee bij het paleis van de hertog en hertogin. Heb je iets langer de tijd, ga dan daadwerkelijk ergens in, zoals in de kazematten.

3. MAASTRICHT

Gewoon in eigen land, maar wanneer je je eerste stappen in het centrum neerzet, voelt het alsof je in het verre buitenland zit. Maastricht is echt fantastisch en niet alleen vanwege de mooie architectuur en fijne sfeer. Je kunt er namelijk ook onwijs goed shoppen, nog beter eten en de mensen zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en gastvrij.

4. KEULEN

Ik ben er een keer een dag geweest, en mag er volgende maand weer heen. Ook weer voor een dagje. Ik kan me van mijn vorige bezoek herinneren dat de bezienswaardigheden prima op loopafstand zijn (de bekende Dom staat pal naast het centraal station) en dat je er vooral heel goed kan winkelen.

5. BRUGGE

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik hier al jaren niet meer ben geweest. Mijn omgeving echter wel, en die zijn vol lof over Brugge, maar je hebt de middeleeuwse stad wel in twee dagen gezien. Vergaap je aan de mooie herenhuizen en sierlijke grachten, want Brugge staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Welke stad raad jij aan?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’