fbpx
Bidroom
Bidroom

Handige boekingswebsite: Bidroom

Booking.com en Expedia kennen we allemaal. Maar van deze website heb je wellicht nog niet gehoord: Bidroom! Het principe van dit Engelse (en Nederlandse) initiatief is eigenlijk vrijwel hetzelfde, met als grote verschil: Bidroom is veel goedkoper.

Booking.com en Expedia kennen we allemaal. Maar van deze website heb je wellicht nog niet gehoord: Bidroom! Het principe van dit Engelse (en Nederlandse) initiatief is eigenlijk vrijwel hetzelfde, met als grote verschil: Bidroom is veel goedkoper. 

Boek je bij Bidroom, dan krijg je namelijk gegarandeerd minimaal 5% korting op de laagste prijs die hotels zelf rekenen. Hoe top klinkt dat? De website biedt vooralsnog alleen nog hotels aan met drie, vier of vijf sterren aan en grotendeels van grote ketens. Binnenkort is het de bedoeling dat er meer accommodaties in meer steden toegevoegd zullen worden.

Bidroom

Hoe werkt Bidroom?

Eigenlijk heel simpel. Je zoekt op de stad die je wilt bezoeken, vult je reisdata en reisgezelschap in en logt in met bijvoorbeeld Facebook. Daarna gaat Bidroom gelijk voor je op zoek naar de beschikbare opties. Je ziet na een paar seconden wachten al een aantal hotels verschijnen, maar het volledige laden duurt iets langer. Gelukkig krijg je na een paar minuten al een mailtje wanneer alle aanbiedingen binnen zijn, inclusief de prijs die concurrenten Booking.com, Expedia en Hotel.com rekenen. Je kunt trouwens ook filteren op jouw voorkeuren. Vervolgens is het alleen een kwestie van Tripadvisor reviews lezen, de opties vergelijken en boeken (uitsluitend met creditcard)! Voor mijn zoektocht naar een hotel in Londen kreeg ik 68 resultaten, de goedkoopste optie was €32,- voor een overnachting in een viersterrenhotel (The Gallery Hotel). Ook al ligt het totaal niet in het centrum, voor dat geld… Best een goede deal lijkt me zo!

Bidroom

De website is duidelijk nog niet helemaal geoptimaliseerd, maar wel zeker eentje om de komende tijd in de gaten te houden! En hé, als je goedkoper uit kunt zijn terwijl je precies hetzelfde product krijgt, waarom zou je dat dan niet doen?

www.bidroom.com

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

5 Comments

 1. Hallo Chantal,
  Ik heb één keer een kamer geboekt met Bidroom en ben het helemaal met je eens. Maar om de een of andere reden is het bij één keer gebleven. Ik weet niet waarom maar ik blijf een lichte voorkeur hebben voor https://www.airbnb.nl/
  Ik heb het gevoel dat er meer keuze en meer mogelijkheden zijn. Bidroom is een redelijk nieuwe website en zal waarschijnlijk nog veel groeien aan mogelijkheden en klanten, dus laten we de toekomst afwachten. Jarenlang boek ik al met airbnb omdat ik gepassioneerd ben door low budget reizen.
  Nu vroeg ik mij af wat jij, als schrijfster verkiest. Bidroom of Airbnb? en waarom? Ik ben enorm geinteresseerd en zou graag meer weten over jouw ervaringen met bidroom.
  Bedankt en groetjes!

 2. Hallo Chantal,

  Ik heb me ook aangemeld bij Bidroom, Echter wat ik vreemd vind is dat ik voor de gratis proefperiode, eerst mijn credit card gegevens moet invullen. Ik kan niet zeggen dat dit klantvriendelijk is.

  1. Hoi Joop, dank voor je reactie! Dat was toen ik m’n artikel schreef nog niet zo, wat vervelend dat ze dat veranderd hebben! Inderdaad niet heel klantvriendelijk zo. Ik ga er naar kijken!

 3. Er wordt na 1 maand 59,- van je rekening afgeschreven!!

  Ook als je zoals ik alleen hebt gekeken en niet geboekt..

  Voelt als oplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.