fbpx
Bidroom
Bidroom

Handige boekingswebsite: Bidroom

Booking.com en Expedia kennen we allemaal. Maar van deze website heb je wellicht nog niet gehoord: Bidroom! Het grote verschil? Bidroom is tot 25% goedkoper.

Booking.com en Expedia kennen we allemaal. Maar van deze website heb je wellicht nog niet gehoord: Bidroom! Het grote verschil? Bidroom is tot 25% goedkoper.

Wat maakt Bidroom anders dan andere boekingssites?

Boek je bij Bidroom, dan mag je gemiddeld een besparing van €34 per boeking verwachten. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 hotels aangesloten en boek je je hotelkamer zo’n 25% goedkoper dan bij de concurrent. Daarnaast zitten er vaak extra’s inbegrepen, zoals bagageopslag en welkomstdrankjes, maar bijvoorbeeld ook korting op diners en attracties.

Ze brengen – in tegenstelling tot hun concurrenten – geen commissie in rekening bij de hotels zelf, waardoor de (veelal) lokale ondernemers zelf meer aan een overnachting overhouden. Dat levert weer een lagere prijs voor jou op. En zeker in deze tijd support je via Bidroom de hotelindustrie ook weer des te meer!

Bidroom

Hoe werkt Bidroom?

Bidroom speurt dagelijks alle boekingsplatforms op het internet af – ook die van de hotels zelf -, zodat jij de goedkoopste prijzen ziet. Er is wel een kleine catch: in tegenstelling tot een Booking.com en Expedia krijg je de aanbiedingen tegenwoordig alleen te zien bij een membership. Je betaalt €29 of €59 per jaar, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Bij de goedkoopste optie krijg je puur de goedkoopste prijzen voor de hotels te zien en kun je gebruik maken van de gratis extra’s. De duurdere variant biedt ook upgrades, een persoonlijke boekingsassistent en nog meer kortingen.

Mijn advies: ik zou voor die van €29 gaan, zeker als je maar een paar keer jaar op reis gaat. Op die manier haal je het geld er veel sneller uit (vaak al bij 1 of 2 boekingen). Daarnaast vind ik de extra’s persoonlijk niet denderend genoeg om hier €30 meer voor te betalen.

Het membership heeft ook een groot voordeel: omdat er maar een select aantal leden is, heb je ook minder concurrentie. Goede aanbiedingen worden dus door minder mensen gezien!

Meer info: www.bidroom.com


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 maart 2016, maar ge-update nadat het concept van Bidroom is veranderd. 

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


5 Comments

 1. Hallo Chantal,
  Ik heb één keer een kamer geboekt met Bidroom en ben het helemaal met je eens. Maar om de een of andere reden is het bij één keer gebleven. Ik weet niet waarom maar ik blijf een lichte voorkeur hebben voor https://www.airbnb.nl/
  Ik heb het gevoel dat er meer keuze en meer mogelijkheden zijn. Bidroom is een redelijk nieuwe website en zal waarschijnlijk nog veel groeien aan mogelijkheden en klanten, dus laten we de toekomst afwachten. Jarenlang boek ik al met airbnb omdat ik gepassioneerd ben door low budget reizen.
  Nu vroeg ik mij af wat jij, als schrijfster verkiest. Bidroom of Airbnb? en waarom? Ik ben enorm geinteresseerd en zou graag meer weten over jouw ervaringen met bidroom.
  Bedankt en groetjes!

 2. Hallo Chantal,

  Ik heb me ook aangemeld bij Bidroom, Echter wat ik vreemd vind is dat ik voor de gratis proefperiode, eerst mijn credit card gegevens moet invullen. Ik kan niet zeggen dat dit klantvriendelijk is.

  1. Hoi Joop, dank voor je reactie! Dat was toen ik m’n artikel schreef nog niet zo, wat vervelend dat ze dat veranderd hebben! Inderdaad niet heel klantvriendelijk zo. Ik ga er naar kijken!

 3. Er wordt na 1 maand 59,- van je rekening afgeschreven!!

  Ook als je zoals ik alleen hebt gekeken en niet geboekt..

  Voelt als oplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Handige boekingswebsite: Bidroom

Door: Chantal Leestijd: 1 min