Booking.com en Expedia kennen we allemaal. Maar van deze website heb je wellicht nog niet gehoord: Bidroom! Het grote verschil? Bidroom is tot 25% goedkoper.

Wat maakt Bidroom anders dan andere boekingssites?

Boek je bij Bidroom, dan mag je gemiddeld een besparing van ā‚¬34 per boeking verwachten. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 hotels aangesloten en boek je je hotelkamer zo’n 25% goedkoper dan bij de concurrent. Daarnaast zitten er vaak extra’s inbegrepen, zoals bagageopslag en welkomstdrankjes, maar bijvoorbeeld ook korting op diners en attracties.

Ze brengen – in tegenstelling tot hun concurrenten – geen commissie in rekening bij de hotels zelf, waardoor de (veelal) lokale ondernemers zelf meer aan een overnachting overhouden. Dat levert weer een lagere prijs voor jou op. En zeker in deze tijd support je via Bidroom de hotelindustrie ook weer des te meer!

Bidroom

Hoe werkt Bidroom?

Bidroom speurt dagelijks alle boekingsplatforms op het internet af – ook die van de hotels zelf -, zodat jij de goedkoopste prijzen ziet. Er is wel een kleine catch: in tegenstelling tot een Booking.com en Expedia krijg je de aanbiedingen tegenwoordig alleen te zien bij een membership. Je betaalt ā‚¬29 of ā‚¬59 per jaar, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Bij de goedkoopste optie krijg je puur de goedkoopste prijzen voor de hotels te zien en kun je gebruik maken van de gratis extra’s. De duurdere variant biedt ook upgrades, een persoonlijke boekingsassistent en nog meer kortingen.

Mijn advies: ik zou voor die van ā‚¬29 gaan, zeker als je maar een paar keer jaar op reis gaat. Op die manier haal je het geld er veel sneller uit (vaak al bij 1 of 2 boekingen). Daarnaast vind ik de extra’s persoonlijk niet denderend genoeg om hier ā‚¬30 meer voor te betalen.

Het membership heeft ook een groot voordeel: omdat er maar een select aantal leden is, heb je ook minder concurrentie. Goede aanbiedingen worden dus door minder mensen gezien!

Meer info: www.bidroom.com


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 maart 2016, maar ge-update nadat het concept van Bidroom is veranderd.Ā 

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’