Laten we eerlijk wezen: het liefst zou je elke vlucht business class willen vliegen. Het maakt een lange vlucht stukken aangenamer en is het ideale begin van het begin of eind van je reis. Maar helaas reikt het budget daar niet altijd toe (bij mij in ieder geval niet, eigenlijk nooit). Economy Class it is. En zo maak je het stukken minder erg voor jezelf!

LAAD AL JE APPARATEN OP

Heeft je telefoon een volle batterij? Is de accu vanĀ iPad of laptop helemaal gevuld? Mooi, dat is namelijk stap een. Nu moet je er nog voor zorgen dat je er heel veel films, series, boeken en muziek op zet, zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen. En zorg voor een fijne koptelefoon – het liefst noise cancelling -, dat is de investering meer dan waard!

TREK JE CHILLOUTFIT AAN

Doe net als thuis: trek je meest chille broek aan, verwissel je blouse met een fijne hoodie en doe een paar fijne sneakers (die makkelijk uit kunnen) aan je voeten. Zo zit je echt een stuk lekkerder op die vliegtuigstoel!

PROBEER TE SLAPEN

Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De slaap vatten met honderden mensen om je heen, terwijl je zit en terwijl je continue het vliegtuig hoort, is knap lastig. Wat mij een hoop hielp tijdens mijn laatste vlucht naar Aziƫ, was een slaapmasker en oordopjes. Mocht je bovenstaande koptelefoon hebben, doe die dan op. Dan hoor je Ʃcht helemaal niets.

PAK HANDIG IN

Of je nou economy of business vliegt: zorg voortaan voor een aparte etui/tas waar je al je benodigdheden voor tijdens de vlucht in doet. Dus: laptop, iPad, telefoon, boek, snacks, whatever. Niets is vervelender als je maar moet blijvenĀ opstaan om je spullen te pakken uit de bagagebakken of dat je een gigantische tas tussen je benen hebt staan.

BESTEL VEGETARISCHE GERECHTEN

Want dan krijg je je eten altijd eerder dan de rest. En zorg ook meteen dat je een flesje water na de douane koopt, en laat die telkens bijvullen (drinken in de lucht is immers behoorlijk belangrijk).

Wat doe jij om relaxt een lange vlucht te doorstaan?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’