Op een warme zomerdag of op vakantie doe ik niets liever dan heerlijk wegdromen bij een fijn boek op het strand of in het park. En met slecht weer duik ik dan weer graag met een exemplaar op de bank. Mijn guilty pleasures zullen altijd chicklits blijven, maar ook reisboeken verslind ik bij het leven. Geloof mij, deze vijf pareltjes wil jij deze zomer ook lezen! 

ANNE DE BUCK – WANDERLUST

Helemaal wegdromen bij dit boek is niet aan de orde, want Wanderlust bestaat vooral uit heel veel handige tips. In dit boek komen reizen, lifestyle en food samen en leer je hoe overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt spotten. Zo geeft Anne tips over hoe je het perfecte hotel vindt, gezond eten op reis en deelt ze een paklijst voor je volgende citytrip. Mijn favoriet: het deel over travel bloopers. Vooral heel herkenbaar.

Prijs: €20, via Bol.com!

tips reisboeken

IRIS HANNEMA – HET BITTERZOETE PARADIJS

Als je het eerste boek van Iris nog niet hebt gelezen, dan zeg ik: doe dat eens even heel snel. Want inmiddels heeft deze jonge reisjournalist al een tweede boek op haar naam staan. In Het Bitterzoete Paradijs gaat Iris op zoek naar het aardse paradijs. Ze beschrijft haar ervaringen op onder meer de Salomonseilanden, Fiji, Tahiti, Bora Bora, Nieuw-Caledonië en Vanuatu op hilarische en vooral verfrissende wijze. Zo wordt ze beroofd, ontmoet ze in Tonga de koning en overleeft ze een cycloon. Een must read voor iedereen die eens reisverhalen wil lezen die niet alleen maar positief zijn.

Prijs: €19,99, bestel ‘m onder andere hier!

tips reisboeken

RICHARD L’ANSON – DE BESTE FOTOGRAFIETIPS

Ben je van plan om deze zomer veel mooie kiekjes te schieten? Dan kunnen De Beste Fotografietips van Lonely Planet goed van pas komen! Het boek bestaat uit veel praktische tips om de eerste stappen in de fotografie te zetten. Had jij er bijvoorbeeld ooit aan gedacht om je camera met een plastic zak en stuk elastiek te beschermen als het regent? Tevens gaat Richard dieper in op zaken als het voorkomen van rode ogen en weerspiegelingen, maar ook op welk moment van de dag je een stad het beste vast kunt leggen en hoe je waterweerspiegelingen kunt fotograferen.

Prijs: €9,99, bestel ‘m onder andere hier!

tips reisboeken

MARICA VAN DER MEER – WEG VAN DE WERELD

Al vanaf het moment dat ik de achterflap las heb ik respect voor Marica. In Weg van de Wereld maakt de schrijfster de reis van Nederland naar Australië. Op de fiets. Nou vind ik dat al genoeg reden voor een portie bewondering, maar door het lezen over haar avonturen onderweg krijg je alleen maar meer respect. Ze doorkruist landen als Iran, Turkmenistan, China en Myanmar. En dat alles om een verjaardagsfeestje in Adelaide bij te wonen.

Prijs: €19,95, bestel ‘m onder andere hier!

tips reisboeken

NATIONAL GEOGRAPHIC – DE BESTE REISVERHALEN

Als je ergens aan het juiste adres bent voor goede reisverhalen, dan is het wel bij National Geographic. In De Beste Reisverhalen worden de meest bijzondere ervaringen en ontmoetingen gedeeld door de journalisten van National Geographic Traveler. De verhalen lezen weg als een spannend jongensboek, zo op ga je in de reportages. De schrijvers hebben stuk voor stuk oog voor detail en geven een heel ander beeld van een bestemming dan je normaal gesproken zou krijgen.

Prijs: €17,95, bestel ‘m onder andere hier!

tips reisboeken

Wat is jouw favoriete reisboek?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒