Zoals je misschien al hebt gelezen ga ik deze zomer samen met vriendlief een roadtrip maken door Europa. De vele suggesties van jullie zijn we allemaal nog druk aan het bestuderen, maar er is een ding dat we al wél zeker weten: een groot gedeelte van de reis zullen we gaan kamperen. Ja, serieus! Maar ja, wat moet er allemaal mee aan spullen?

Het is alweer wat jaren geleden dat ik voor het laatst vrijwillig op een luchtbed in een tent sliep. Ik weet dat een tent, slaapzak en mat een must zijn, zover kom ik nog. Maar wat hebben we nog meer nodig? Nou, in ieder geval deze handige kampeerspullen:

1. ZAKLAMP OF LANTAARN

Zo’n ding dat je snel vergeet, maar wat is het toch handig; een zaklamp! Zeker op de bescheiden campings waar weinig licht is kan je eigenlijk niet zonder. Probeer maar eens de ingang van je tent te vinden in het pikkedonker! Geheid dat ik struikel over de scheerlijnen. Of je toilettas die je ergens in de hoek van de tent onder je kleren hebt weggemoffeld. Geheid dat alles eruit valt omdat ik ‘m ben vergeten dicht te doen. Met een zaklamp weet je snel waar je moet zoeken. Ook handig: een lantaarn of een campinglamp. Deze kan je op een vaste plek in de tent hangen of neerzetten. Zo heb je een soort slaapkamerlamp in je tent!

2. DUCT TAPE OF KLITTENBAND

Onmisbaar voor de kleine noodgevallen die snel opgelost moeten worden: duct of gaffer tape is supersterk, makkelijk mee te nemen en bovendien waterbestendig! Ideaal dus als je als je in je tent plotseling wordt gewekt door gedruppel op je voorhoofd. Of als je tentstok het heeft begeven. Of als je luchtbed zijn lucht maar niet binnen kan houden. Ook zeer bruikbaar: klittenband! Er zijn rollen verkrijgbaar die je makkelijk kunt verknippen. Erg handig als je iets wilt ophangen of om je tentstokken samen te binden, zonder dat het blijft plakken bij het loshalen.

3. ZAKMES OF MULTITOOL

Wanneer je licht bepakt op reis gaat neem je natuurlijk geen hele gereedschapskist of messenset mee. Ik was het in ieder geval niet van plan. Dat is ook helemaal niet nodig, want met een zakmes of multitool ben je in een keer klaar. Handig om even een tomaatje te snijden of een aardappel te schillen. Met een beetje geluk zit er ook een flesopener aan zodat je dat heerlijke flesje wijn kan openen. Elk zakmes en multitool komt met andere tangetjes. Het is dus goed om van tevoren te bedenken wat je eventueel nodig kan hebben tijdens je reis.

4. KOELBOX

Eigenlijk een luxeartikel, maar toch wel erg fijn om bij je te hebben: een koelbox! En bij ons gaat ‘ie zeker mee! Wanneer je inkopen hebt gedaan bij de plaatselijke super is het wel zo prettig om sommige spullen wat langer gekoeld te kunnen houden, zeker in het hoogseizoen. Want ja, dat vlees voor de barbecue, de yoghurt voor in de ochtend en het wijntje voor in de middag avond blijft/wordt niet vanzelf koud! En eerlijk is eerlijk: het is goedkoper dan elke avond uit eten gaan.

5. THERMOSFLES

De thermosfles: nog een luxeartikel, maar dan om je drankje warm te houden in plaats van koud. Misschien nog niet eens het belangrijkst tijdens het kamperen, maar des te handiger voor onderweg. Een koud bakkie koffie of thee is natuurlijk – op z’n zachtst gezegd – niet te drinken. Daarnaast scheelt dit je weer koffiepauzes bij veel te dure wegrestaurants of een overbodige stop bij een tankstation.

Welke goede en betrouwbare campingartikelen neem jij altijd mee?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒