Soms hĆØ, soms zou het leven zoveel makkelijker kunnen zijn. In plaats van tig dingen in te moeten pakken, extra veel wasjes te draaien of heel moeilijk te moeten doen om iets te bewerkstelligen. Datzelfde geldt voor wanneer je op reis gaat/bent: deze travel hacks ga jij voortaan geheid toepassen! Voorkomt ook gelijk dat je onnodig geld moet uitgeven.

1. Muffe geuren in je kleding

Zo vervelend: kledingstukken die onwijs muf gaan ruiken nadat het een paar dagen in je koffer of tas heeft gezeten. Gaat je nu niet meer gebeuren, want als je er voortaan een droogtrommeldoekje bij in gooit, blijft alles gewoon lekker fris ruiken.

2. Kapotte teenslippers

Dit is me serieus al zĆ³ vaak gebeurd: loop ik op m’n teenslippers en dan verstap ik me. Kan de beste overkomen (mij zo ongeveer dagelijks), maar bij mij schiet daardoor ook vaak het bandje tussen m’n tenen los. Kapot! Iemand tipte me laatst om een platte sluitklip van een zak brood te gebruiken om dit te voorkomen: je draait je slipper om, zet de klip tussen het bredere gedeelte van het bandje en de onderkant van je slipper en klaar ben je. Schiet ‘ie nooit meer los.

Travel hacks

3. Nooit meer wagenziek

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog niet heb geprobeerd, maar voor wie regelmatig last heeft van wagenziekte is het in ieder geval de moeite waard om te testen. De volgende keer dat je misselijk wordt in de auto: schud je hoofd heen en weer! Deze travel hack schijnt echt te helpen om het te verminderen.

4. Films kijken in het vliegtuig

Kijk je graag films of serieus op je telefoon of tablet in het vliegtuig? Niets zo irritant dan dat ‘ie elke keer wegglijdt en nooit vanzelf rechtop blijft staan. De oplossing? Neem een plastic zakje mee (het liefst een die je dicht kunt drukken) en hang deze op. Dat doe je door je tafeltje omhoog te klappen en het plastic zakje tussen het tafeltje en de vergrendeling te plaatsen. Maak aan de onderkant een klein gaatje voor de kabel van je oordopjes en klaar ben je! Zorg echter wel voor een zakje die goed transparant is, in ieder geval aan de onderkant.

Travel hacks

5. Maak je spullen waterproof

Reis je met een backpack of ga je op pad met een dagrugzak? Veel tassen kunnen prima tegen wat water, maar een echte plensbui is vaak een ander verhaal. Als je weet dat er veel nattigheid op komst is, stop dan een vuilniszak in je tas en gebruik deze als voering. Zorg wel dat je ‘m nog dicht kunt vouwen of plakken, anders heeft het natuurlijk alsnog weinig zin.


Lees ook:

ā‡’ 3 DIY tricks voor op reis #1

ā‡’ 3 DIY tricks voor op reis #2

ā‡’ 3 DIY tricks voor op reis #3

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’