Tinker

Edit: helaas is Tinker op 14 juni 2017 failliet verklaard.

Ik ga best regelmatig op reis en pak ook best regelmatig het vliegtuig. Superleuk als ik eenmaal op een luchthaven ben, maar de reis ernaartoe is voor mij nogal een onderneming. Zo woon ik in een dorp zonder treinstation en kan ik het m’n geliefden niet aandoen om me elke keer weer in alle vroegte weg te brengen Ć©n op te halen. En tsja, met mijn eigen auto daar parkeren loopt ook aardig in de kosten. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief en ik denk dat ik ‘mĀ heb gevonden: Tinker!

TINKER?

Heel kort door de bocht gezegd is Tinker een taxibedrijf. Een taxi haalt je op van punt A en brengt je naar punt B, het vliegveld (en vice versa). Maar Tinker is toch net even iets anders dan anders. Je kunt het zien alsĀ een reisnetwerk. Tinker heeft zelf geen taxiā€™s, maar maakt gebruikt van gecertificeerde taxibedrijven en -chauffeurs door het hele land. Op deze manier kunnen ze altijd een taxi regelen die bij jou in de buurt is: dat scheelt weer rijkosten en dus kunnen ze zorgen dat er een voordelige ritprijs wordt aangeboden.Ā Tinker kan je trouwens overal in Nederland ophalen en brengt je vooralsnog Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Weeze Niederrhein Airport.Ā Ook niet geheel onbelangrijk: je betaalt niet per auto, maar per stoel. Heel fijn dus als je in je eentje reist!

Tinker

MIJN ERVARING

Ik maakte voor het eerst gebruik van Tinker toen ik ’s ochtends vroeg al op Schiphol moest zijn voor m’n vlucht naar CuraƧao. Voor alle zekerheid had ik de taxi extra vroeg gereserveerd (6.30 uur), zodat ik – mocht het allemaal misgaan – met het OV alsnog op tijd op het vliegveld kon komen. Die voorzorg was gelukkig nergens voor nodig. Het is 6.28 uur als er wordt aangebeld. Meer dan op tijd dus, en ik ben oprecht verbaasd hoe soepel het allemaal gaat. M’n koffer wordt netjes in geladen, de auto ziet er supernetjes uit en de taxichauffeur is ook in voor een gezellig praatje. Een hele dikke prima dus.

En ook op de terugweg had ik niets te klagen. Ga je vanaf een vliegveld weer terug naar huis, dan word je opgewacht door een of meerdere Tinkerbelles. Deze jonge dames wachten net zo lang tot je er bent (dus geen zorgen als je vertraging hebt) en brengen je vervolgens naar de juiste taxi. Je hoeft dus niet te gaan zoeken! Heerlijk om zo zonder stress en vertraging weer thuis te komen.

Tinker

DE PRIJS

Ook niet onbelangrijk: hoeveel kost dat nou? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je uit bent. Ik was voor mijn reis van Huizen naar Schiphol (52,8 kilometer) ā‚¬52,- kwijt. Even ter vergelijking: ik ging vorig jaar vanuit Amsterdam naar Schiphol met een regulier taxibedrijf en betaalde bijna hetzelfde bedrag!

Natuurlijk is het in veel gevallen iets duurder dan de trein en de bus. Logisch. Toch ben je bij TinkerĀ in 10% van de gevallen minder geld kwijt dan wanneer je voor het OV zou kiezen.Ā Je kunt bij het boeken ook nog besluiten of je een auto voor jezelf wilt of dat je ‘m eventueel wilt delen als de situatie dat toelaat (dan betaal je minder).

Natuurlijk kun je je voor niets laten wegbrengen en weer ophalen, maar ja, niet iedereen beschikt over die luxe. En natuurlijk kun je met je eigen auto gaan, maar mijn eigen ervaring leert dat je behoorlijke bedragen betaalt om op een luchthaven te parkeren en ik ben zo’n type die nogal makkelijk verkeerd rijdt en dan onwijs gaat zitten stressen.

Kortom: ik ben fan! Ā Geen torenhoge bedragen, geen stress, geen gedoe en vooral heel veilig, goed geregeld en heel snel. Een absolute aanrader!

Meer info? Zie Tinker.travel!

Hoe ga jij normaal gesproken naar de luchthaven? En lijkt Tinker je iets?

Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’