Je kijkt er al maanden naar uit. Je kunt niet wachten om samen met je beste vriendinnen het vliegtuig in te stappen en helemaal los te gaan op jullie zonnige bestemming. Zon, zee, uitgaan: bring it on! Of toch niet?

Continue op elkaars lip zitten, 24 uur per dag, dagen achter elkaar, kan voor nogal lastige situaties zorgen. Ergernissen, of zelfs ruzies, kunnen zomaar plaatsvinden. Helaas gebeurt het regelmatig dat vrouwen als beste vriendinnen op de bestemming aankomen en als elkaars grootste vijanden weer vertrekken.

Maar dat gaat jullie niet gebeuren, zeker niet met de volgende tips. Het sleutelwoord? Overleg!

1. Verwachtingen

Bespreek van tevoren wat jullie verwachten van de vakantie. Willen jullie precies hetzelfde? Lucky you. Wil de Ć©Ć©n echter alleen maar op het strand liggen en uitgaan, en de ander liever cultuur snuiven? Dan zullen jullie allemaal wat concessies moeten doen. Houd de ene dag bijvoorbeeld een stranddag en maak ā€™s avonds de plaatselijke discotheek onveilig, en hang de volgende dag de culturele toerist uit. Zo weten jullie precies waar jullie aan toe zijn, en dat voorkomt al een hoop nare situaties wanneer jullie je dagen daadwerkelijk gaan plannen. Worden jullie het niet eens? Dan is het aan te raden om op te splitsen of simpelweg andere vakantiepartners te zoeken.

2. Maak afspraken

Ook is het handig om van tevoren alvast wat praktische afspraken te maken. Hoe gaan jullie het bijvoorbeeld met geld doen? Maken jullie een potje waar jullie alles samen mee betalen? Of betalen jullie elk je eigen rekening? En stel jullie zijn allemaal nog single en ontmoeten leuke mannen. Mogen ze mee naar jullie slaapplek? Of liever niet? Dit soort afspraken voorkomt een hoop onaangename verrassingen.

3. Communiceer

Niets is vervelender als je ziet dat iemand ergens mee zit, maar dat diegene zegt dat er niets aan de hand is. Dat is irritant voor de personen die niet weten wat er in haar hoofd omgaat, maar ook voor degene die er niets over kwijt wilt. Op die manier kroppen irritaties op, wat uiteindelijk uitmondt in een grote uitbarsting. Zit je iets dwars, praat er dan over, zo snel mogelijk. Zo weet iedereen hoe iedereen over bepaalde zaken denkt, en het voorkomt dat jullie steeds negatiever tegen elkaar gaan doen. Ook al lijkt het moeilijk om dingen hardop te zeggen, het zal uiteindelijk de sfeer alleen maar ten goede komen.

4. Sluit compromissen

Dat je het thuis fantastisch met elkaar kunt vinden, wil nog niet betekenen dat jullie samen ook de vakantie van jullie leven zullen hebben. Thuis kun je bepaalde karaktertrekjes van elkaar nog negeren, maar wanneer je 24/7 bij elkaar bent is dat een stuk lastiger. Besef dat jullie het niet altijd met elkaar eens zullen zijn. Dat is helemaal niet erg, jullie zijn immers allemaal individuen. Wees je er echter wel bewust van. Accepteer het en sluit eventueel een compromis.

5. Het draait niet om jou

Houd altijd in gedachten dat je samen weg bent. Weet van tevoren dat niet alles zo zal gaan als je van tevoren zou willen. De vakantie draait niet alleen om jou. Je zult misschien dingen moeten doen die je niet zelf zou hebben uitgekozen. Bedenk dan dat datzelfde geldt voor je vakantiepartner. Sta open voor nieuwe dingen, wie weet ontdek je wel een heel andere kant van jezelf!

Have fun!

Krijg je de kriebels van bovenstaande adviezen? Dan is het aan te raden om je vriendinnenvakantie nog eens even heel goed te overwegenā€¦ Is het wel echt iets voor jou?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’