Ooit de fantastische filmtopper ‘Piranha’ gekeken? Nee? Ik ook niet. Het enige leuke aan deze film is dat het bij Lake Havasu is gedraaid, en laat dat nou een erg vermakelijke plek zijn! Bij de meeste Amerikanen staat het stadje en het aangelegen meer vooral bekend als een erg goede plek om Spring Break door te brengen. Als je honderden dronken tieners en een grote puinhoop liever niet van dichtbij wilt meemaken, is het aan te raden om Lake Havasu City in de maanden februari, maart en april te laten voor wat het is. Ga in de zomer, wanneer het een stuk rustiger is, maar nooit saai.

LONDON BRIDGE

Denk je aan Arizona, dan denk je aan de Grand Canyon. Maar wist jij dat de tweede meest bezochte toeristische plek in deze staat in Lake Havasu City te vinden is? Een Engelse zakenman kwam ooit op het ingenieuze idee om de originele London Bridge te verplaatsen naar Amerika, toen deze vervangen werd door het exemplaar dat nu in de Engelse hoofdstad te vinden. Toentertijd werd hij keihard uitgelachen om zijn plannen, nu zijn de inwoners van Lake Havasu hem maar wat dankbaar voor de inkomsten die de brug in het laatje brengt.

BARHOPPEN

Google Streetview

Als je er dan toch bent, dan moet je een rondje langs de beroemde bars op N. McCulloch Blvd maken. Deze bars zijn in het voorjaar gevuld met schaars geklede studenten vanuit het hele land, maar in de zomer vind je hier juist alleen maar lokalen, zowel jong als oud. Je kunt je een goede voorstelling maken van hoe het er aan toe gaat in het drukke voorseizoen, zeker dankzij het gedrag van dronken jongeren, vrouwen in midlife crisis en wat verdwaalde cowboys die in de zomer aanwezig zijn. Alle soorten en maten aan mensen lopen er rond. Een erg vermakelijk tafereel om te aanschouwen, terwijl jijzelf een cocktail naar binnen werkt.

LAKE HAVASU

Maar Lake Havasu City heeft nog meer te bieden; ook het meer mag vooral niet vergeten worden. Eigenlijk vindt het hele leven in deze stad plaats rondom en op het water. Vaar in het weekend door de haven en aanschouw de gepimpte speedboten (zonder snel vaartuig hoor je er hier niet bij), hoor de harde muziek afkomstig uit gettoblasters en bekijk de jongeren en ouderen die zonder gĆŖne al rond elf uur ’s ochtends de eerste flessen alcohol naar achteren werken. En bedenk dan ook even dat dit de normal way of life is voor deze mensen. Juist.

Eigenlijk is het hier het hele jaar door Spring Break, maar in de zomer is het een feestje dat alleen voor de lokalen is. Een stuk kleiner, een stuk schoner, maar je kijkt er nog steeds je ogen meer dan uit.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’