Vandaag gaat dan eindelijk mijn langverwachte reis naar Singapore en Indonesiƫ beginnen. Uiteraard sta ik te trappelen van ongeduld, en kan ik niet wachten tot ik met mijn voeten de Aziatische grond aanraak. Er is een kleine maar: ik moet een keer overstappen in Parijs en heb bijna zes uur de tijd om van de ene gate naar de andere te lopen. Wat ga ik in godsnaam doen om mezelf bezig te houden?

Want ja, zo’n vliegveld is best leuk hoor, maar meestal heb je het na een uurtje wel gezien en wil je gewoon dat vliegtuig in en vertrekken. Helaas moet je wat over hebben voor een goedkoper ticket, en dus zul je ook braaf moeten wachten op het vliegveld. Ik ga de volgende dingen doen om te voorkomen dat ik me te pletter ga vervelen:

SERIES KIJKEN

Ik ben sinds kort verslaafd aan de serie Revenge. Aangezien ik geen iPad heb, heb ik alle foto’s van m’n iPhone op m’n laptop gezet, zodat ik wat broodnodige gigabytes tot mijn beschikking kreeg. Ik kon 10 afleveringen kwijt (naast alle muziek die er op staat), en met 40 minuten per stuk, ben ik ruim 7 uur zoet.

MUZIEK LUISTEREN

Een relaxte stoel vinden, oogjes dicht en genieten van muziek. Ook daar staat m’n telefoon mee vol, en met die duizenden nummers kom ik ook een aardig eind. Nu alleen nog zorgen dat ik niet in slaap val en de vlucht mis…

INTERNET

Mocht er gratis wifi aanwezig zijn, gok ik dat ik me prima met m’n telefoon kan vermaken. M’n favoriete blogs bezoeken (waar ik doordeweeks helaas te weinig tijd voor heb), met m’n eigen blog bezig zijn Ć©n nog even een laatste blik werpen op Facebook. Erg is anders!

RONDLOPEN

Als ik aankom op het vliegveld, zoek altijd eerst uit waar ik heen moet voor mijn volgende vlucht. Alles om te voorkomen dat ik nĆ³g langer moet blijven op de luchthaven! Daarna loop ik graag grond om te kijken wat er allemaal te doen is. Windowshoppen, theetje drinken, hapje eten, daadwerkelijk shoppen… Als je rustig rondslentert kun je daar best wat tijd mee vullen.

LEESMATERIAAL

Zeker in de zomer bundelen veel tijdschriften hun krachten en kun je voor een goedkopere prijs een setje van drie magazines kopen. Scheelt toch wat geld, en niets is lekkerder dan bladeren door de vele pagina’s! Mocht ik daar toch niet zo heel veel zin (meer) in hebben, dan heb ik altijd nog mijn reisliteratuur en e-reader met zo’n 20 boeken die me vertier kunnen bieden.

Hoe maak jij het wachten op het vliegveld leuk?

Beeld: Weheartit.com
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’