Over Chantal

Over Chantal

Ik ben Chantal Schram, 35 jaar oud, woonachtig in Bussum en afgestudeerd als journalist en antropoloog. Na een aantal jaar in loondienst te hebben gewerkt met slechts 25 vakantiedagen, ben ik sinds de zomer van 2017 gaan ondernemen. De belangrijkste reden: zo kon ik veel vaker op reis – al is dat inmiddels met kind weer iets verminderd – en me ook net even wat meer focussen op Reisdoc.nl (en m’n andere bedrijf, ChantalSchram.nl). Mijn geld gaat – afgezien van de vaste lasten en nodige ‘uit eten’-drang – vooral richting de spaarrekening. Voornaamste doel: zo snel mogelijk weer op reis!

Hoe het allemaal begon

Vroeger zocht ik met m’n ouders, grote broer en grote tent vooral Franse campings op. Maar sinds ik oud en wijs genoeg ben om op eigen houtje op pad te gaan, pak ik alle kansen ook met beide handen aan. Zodra ik de mogelijkheid heb om mijn eigen woonplaats te verlaten, doe ik dat. Of het nu een weekendje Barcelona is of een maand roadtrippen in AustraliĆ«, nieuwe plekken en culturen ontdekken blijft voor mij het meest fantastische dat er bestaat.

In 2011 ben ik begonnen met Reisdoc.nl, voornamelijk omdat ik mijn twee grootste passies – schrijven en reizen – wilde combineren. Het feit dat ik na mijn studie heel lang geen baan kon vinden en ik dus gewoon iets te doen wilde hebben, laat ik voor het gemak maar even achterwege.

En nu…

Maar inmiddels werk ik alweer flink wat jaar en heb ik dus ook meer te besteden dan toen ik nog studeerde. Maar ik ben wat dat betreft een typische Nederlander: ik ben nog steeds best zuinig op m’n geld en blijf continu zoeken naar manieren om het meeste uit m’n budget te halen. Back to basic hoeft niet meer, maar de hoofdprijs betalen voor een vijfsterrenhotel zal ik ook niet snel doen. Gelukkig blijkt dat er altijd een tussenweg is, op welke bestemming dan ook. Luxe, comfort en toffe dingen zien en doen is echt mogelijk om voor een goede prijs te regelen. Ik doe niet anders dan zoeken naar mogelijkheden om – waar het maar kan – waar voor m’n geld te krijgen. En die tips deel ik hier graag met je!

Ik schrijf alleen over de plekken in de wereld die zogenoemde value for travel money bieden: bestemmingen en praktische reistips waarbij kwaliteit voor de juiste prijs altijd voorop staat. Ik wil je motiveren om vaker op pad te gaan. Of het nu lang of kort is, dichtbij of ver weg. Als je maar gƔƔt. Als je maar de wereld gaat ontdekken, want dat is nu eenmaal echt het mooiste wat er is. Zo moeilijk is het niet. En je hoeft ook echt de jackpot niet te winnen, dat heb ik tot op heden namelijk ook nog steeds niet.