Luxemburg is geen groot land. Dat is fijn: zo heb je geen maanden nodig om alle hoogtepunten met eigen ogen te zien. Dat kun je natuurlijk met de auto doen, maar in dit land is het openbaar vervoer een veel betere optie. Waarom?

Er zijn vijf redenen voor te geven:

Inhoudsopgave

1

Elke uithoek is met het openbaar vervoer te bereiken: als het niet met de trein is, dan kom je er wel met de bus. Het kost misschien iets meer tijd, maar het is absoluut de moeite waard, want…

2

Je komt langs de mooiste plekjes: in de auto neem je dat toch een stuk minder in je op.

3

Het station is vaak vlakbij het centrum; met een paar stappen ben je op de plek waar je wilt zijn. En het betekent dat je geen parkeerplek hoeft te zoeken (en dat kost ook vaak weer geld).

4

De treinen zijn luxe. Het is er schoon en je hebt heel veel beenruimte. Daarnaast is het er gewoon veel beter geregeld: weinig vertragingen en genoeg plek voor iedereen om te zitten.

5

Last, but not least: het is GOEDKOOP! Jij gaat mij namelijk niet vertellen dat je voor vier euro een hele dag door Luxemberg met de auto kunt rijden. Ja, je hoort het goed: voor slechts vier euro heb je een dagkaart waarmee je het hele land kan doorreizen, zowel met de trein als met de bus. Gewoon te koop in de automaat op het station, waarna je een pasje krijgt die je moet activeren. Zodra je kaart is geactiveerd is deze tot de volgende ochtend 8.00 uur geldig.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’