Parijs is een walhalla voor de eetliefhebber; voor elk moment van de dag en voor elke portemonnee. Van strak ingerichte zien-en-gezien-worden-plekjes tot aan een typisch Franse restaurants in een eeuwenoude panden en knus ingerichte brasserieën. Afgelopen weekend probeerde ik voor mijn werk diverse eetplekken uit, en ze bleken stuk voor stuk echte must-eats.

In tegenstelling tot metropool Berlijn, loopt Parijs nogal wat achter wat betreft vegetarische restaurants. In veel eetgelegenheden staan voornamelijk vleesgerechten op de kaart. Logisch, want vlees is een onmiskenbaar deel van de Franse cultuur. Gelukkig kan ook de vegetariër, met een beetje zoeken, prima eten in de Franse hoofdstad. De volgende restaurants zijn echte aanraders én hebben meerdere vlees- en visloze gerechten op de kaart:

1. COQUELICOT

Vanwege de zeer betaalbare prijs (6-persoonslunch voor nog geen €60,-) en de originele gerechten staat deze brasserie met stip op nummer één. Coquelicot is gevestigd in de gezellige wijk Montmartre en trekt elke dag heel veel bezoekers. Deze boulangerie/pattiserie is dé plek om rustig te ontbijten of om een lekkere lunch naar binnen te werken in een ontzettend knusse omgeving. Buiten op het terras heb je zicht op de pittoreske winkeltjes (of als je mazzel hebt, de markt), binnen zie je mooie gele muren en zit je aan schattige houten tafels. Op het menu staan onder meer diverse broodjes, salades, quiches, toasts en omeletten. Heb je geen tijd of zin om plaats te nemen? Gelukkig kun je beneden ook gewoon broodjes afhalen!

Culinaire hoogtepunten: Salade de Chèvre, Omelette Pivoine en Tartine Pivoine.
Adres: 24 Rue des Abbesses, 18e arronddisement
Website: Coquelicot Montmartre

2. LE COUPE CHOU

Als je op zoek bent naar een typisch Frans restaurant waarbij je een paar eeuwen terug in de tijd gaat, dan zit je helemaal goed in Le Coupe Chou. Je zult het niet meteen verwachten in Quartier Latin (dé studentenwijk van Parijs), maar hoogtepunten kent dit restaurant zeker, zowel vanwege de kaart als vanwege de ambiance. Hier vind je nog authentieke houten trappen, onbewerkte stenen muren, knisperende open haarden en schilderijen van minstens honderd jaar oud. Laat je meevoeren naar het vroegere Parijs en geniet van de zeer diverse Franse kaart. Heel goedkoop is deze eetgelegenheid niet, reken op minstens €40,- per persoon voor een voorgerecht, hoofdgerecht, karaf water en glas wijn.

Culinaire hoogtepunten: Franse cuisine
Adres: 11 Rue de Lanneau, 5e arrondissement
Website: Le Coupe Chou

3. L’AVENUE

Je moet er van houden, maar één ding is zeker, dit is een restaurant in Parijs dat je niet snel zal vergeten. Hier is het gezien en gezien worden, en je zult je al heel gauw underdressed voelen. De kaart van L’Avenue is zeer prijzig (reken op zo’n €30,- voor alleen een lunchgerecht). Het eten is dan ook echt heerlijk, maar daarnaast betaal je – eerlijk is eerlijk – ook voor de plek zelf. Het restaurant ligt op het bekende Avenue Montaigne, en de mensen die hier komen zijn vooral heel erg rijk of bekend. Dat zie je aan alles; rijke zakenmannen, rijke getrouwde vrouwen en af en toe een beroemdheid als Beyoncé en Rihanna. Aan de deur staat een gastvrouw, die goed in de gaten houdt wie er binnen komt en wie niet. Dit is restaurant in Parijs is een echte place to be, maar je moet er wel van houden. Reserveren is een must!

Culinaire hoogtepunten: Mille feuille de crabe, Turbot en Caibillau
Adres: 41 Avenue Montaigne, 8e arrondissement
Website: L’Avenue Restaurant

Wat is jouw favoriete restaurant in Parijs?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒